Vije-sti

Andrea Bocelli u duetu s Edom Sheeranom - objavljen spot

Andrea Bocelli u duetu s Edom Sheeranom - objavljen spot

Nakon dirljivog dueta „Fall On Me”, koji je otpjevao sa sinom Matteom, Bocelli je kao singl predstavio još jednu emotivnu baladu koja se našla na njegovom posljednjem studijskom albumu „Sì”, objavljenom prethodne godine.

“Amo Soltanto Te” hrvatska publika može slušati na radijskom eteru, Deezeru i Google Playu, a za pjesmu je predstavljen i videospot.

 

 

„Amo Soltanto Te“ autorski potpisuju Ed Sheeran i njegov brat Matthew, a talijanski prijevod pripremio je Tiziano Ferro. Pjesma je dostupna u dvije verzije – na talijanskom i engleskom jeziku te su obje verzije u digitalnom obliku dostupne kao dvostruki singl. Prateći videospot snimljen je na slikovitom imanju Villa Arvedi u talijanskoj Veroni, a mlađahni glumci odigrali su uloge Andree i Eda u dječjim godinama.  Ovo nije prvi put da su se ovi glazbenici zajedno zatekli u studiju. Prvu suradnju su ostvarili na pjesmi „Perfect Symphony”, koja se našla na Sheeranovom albumu „Divide”.

 

Bocelli je na aktualnom i uspješnom albumu „Sì” surađivao s brojnim poznatim imenima. Tako se na albumu našla Dua Lipa - britanska glazbena senzacija i nedavna dobitnica nagrade Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača. Osim nje i spomenutog Eda Sheerana, na albumu su gostovali i crossover zvijezda Josh Groban (u pjesmi „We Will Meet Once Again“) te sopranistica Aida Garifullina (u „Ave Maria Pietas“). Za produkciju albuma zaslužan je Bob Ezrin  (Pink Floyd, Nine Inch Nails, 2Cellos), koji je za svoj rad nagrađen i cijenjenom nagradom Juno.

 

Album „Si“ je prvo studijsko izdanje Andree Bocellia s autorskim materijalom nakon 14 godina, a s njim je ostvario dva povijesna trenutka; album je dosegnuo #1 na Official Album UK Chartu i time je Bocelli postao prvi klasični glazbenik kome je to pošlo za rukom u više od 20 godina te liste, a istovremeno je postigao #1 US Billboard 200 liste po prvi put u svojoj karijeri. Izdanje je ujedno postalo i prvo izdanje diskografske kuće Decca koje je istovremeno dosegnulo vrhove top-lista albuma s obje strane Atlantika!

 

Andrea Bocelli jedan je od najpoznatijih opernih pjevača današnjice. Odrastao je u talijanskoj regiji Toskani kao sin jedinac te je od djetinjstva pokazao velik interes za glazbu. Do danas je prodao više od 90 milijuna albuma, osvojio čak 7 World Music nagrada i Zlatni globus, a 2010. je godine dobio svoju zvijezdu na šetalištu slavnih u Hollywoodu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni