Vije-sti

Antenat krajem ožujka u Močvari

Antenat krajem ožujka u Močvari

U ovom klubu prije desetak godina odsvirali su svoj prvi akustični koncert.

Ovaj put neće biti akustično, ali bit će baš kako treba, baš kako uvijek bude s Antenatom. Jer teško je ne voljeti ovaj bend i zato negdje, barem u mentalnu mapu, valja zapisati 31. ožujka (petak). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10 eura mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i na njihovom webu, na dan će koštati 12 eura.

Klinci iz viših razreda osnovne škole u Španskom osnovali su bend 1997. godine. Pet originalnih članova i dalje je u tom bendu. Da, 26 godina kasnije. Prvu petorka: vokalist i perkusionist Nenad Kovačić, bubnjar Bojan Horvat, basist Davor Barišić, gitaristi Boris Vidošević i Marko Fiket. Njima se kasnije pridružuju klavijaturist Frederic Lanz, trubač Jura Borić i saksofonist Mak Murtić. “Antenat” označava vilenjačku glazbenu ljestvicu, a ujedno znači i predak.

Glazba koju stvaraju nazvali su “sub reggae”, a tu baš ima svega i svačega, očito raznih utjecaja na njih tijekom svih ovih godina. Album prvijenac “Subing” izdali su 2006., nakon kojeg je uslijedila “Karavana” iz 2008. Pet godina kasnije izdali su svoj treći album “Izlet”. Singlovima “Danas ima sutra” i “Bolivija” najavili su četvrti album za koji se svi nadaju da će svjetlo dana ugledati uskoro. Antenat iza sebe ima brojne uspješne turneje po europskim državama, a i onima “susjednijim” gdje su isporučili sjajne koncerte, a baš jedan takav očekuje se i u Močvari. Prema tome, svi u Močvaru 31. ožujka!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni