Vije-sti

Baden-Baden na novom izdanju programa PlesnjaQ u Kocki

Baden-Baden na novom izdanju programa PlesnjaQ u Kocki

Klub Kocka vraća ciklus programa PlesnjaQ, koji je usmjeren razvitku queer party kulture u Splitu.

"Želimo obogatiti lokalnu LGBTIQ scenu i pružiti konkretan prostor i vrijeme za sve pripadnike i prijatelje LGBTIQ zajednice, no ta orijentiranost na LGBTIQ zajednicu nipošto ne znači isključenje pripadnika heteroseksualne populacije. Nadamo se upravo spoju tih često bezrazložno rastavljenih "svijetova" u okruženju tolerancije, razumijevanja i, naravno, plesne glazbe." - poručili su organizatori.

Prvi bend kojeg će ugostiti 28.01. je Baden Baden iz Zagreba, koji će  predstaviti svoju viziju mračnog popa i elektro punk-a, a poslije koncerta nastavljaju Kockini rezident Dj-evi.

Pukovniju Baden-Baden čini 5 legionara elektro-punka: Borna, Goran, Frank, Malić i Luka. U svibnju 2013. godine izbacuju svoj prvi EP koji se brzo proširio regionalnom underground scenom hitovima „Honigmund“ i „It's You“ te pokupio odlične kritike. Iako se činilo da su legionari posustali nakon EP-a i 3 kultna spota, oni su i dalje tu. U rujnu 2015. godine izbacuju prvi singl „Of fear“ kojim najavljuju svoj prvi studijski album „La Drogue“ koji je svjetlo dana ugledao početkom travnja 2016. godine. S obzirom na to da je album istovremeno stvaran i sniman kroz godinu dana tijekom kojih je bend ušao u vlastiti svijet tjeskobnih i mračnih pop pjesama, La Drogue predstavlja presjek raznih kreativnih faza i stilskog napredovanja Baden-Badena. Album je pokupio izvrsne kritike i podršku publike. Naoružani novim materijalom i videom u džepovima uskih džinsa, popraćeni hordom fanatičnih sljedbenika, spremno marširaju ususret zlim silama popularne glazbe. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni