Vije-sti

Bernays Propaganda, E-Play i Felon na Dozvoljenom četvrtku

Bernays Propaganda, E-Play i Felon na Dozvoljenom četvrtku

U svom listopadskom izdanju program Dozvoljeni četvrtak u Vintage Industrial Baru opet diže letvicu kvalitete i očekivanja! Nakon dužeg vremena u četvrtak 22. listopada u Zagreb tako dolazi dugoočekivani makedonski bend Bernays Propaganda, dok će svojom izvrsnošću dobar utisak svakako ostaviti beogradski E-Play u kojem svira Trut – dugogodišnji bubnjar Ramba Amadeusa. Posljednji i nimalo manje značajni na ovoj listi je zagrebački sastav Felon predvođen talentiranim Denisom Katanecom.

Dozvoljeni četvrtak u Vintage Industrial Baru iz izdanja u izdanje dokazuje da niti jedna večer nema lošu kariku. Svoj niz izvrsnosti nastavlja i u četvtak 22. listopada kada nećete naći bolji indie tulum u gradu.

Bernays Propaganda – Rasplesani i angažirani makedonski post-punkeri Bernays Propaganda slove za jedan od najpopularnijih novih alternativnih bendova u Makedoniji. U svega pet godina objavili su tri albuma za Moonlee Records ("Happiness Machines", 2009; "My Personal Holiday", 2010; "Zabraneta Planeta", 2013) te odsvirali nekoliko velikih europskih turneja (u 2013 preko 100 koncerta širom Europe), a trenutačno se nalaze na turneji po SAD-u. Bernays Propaganda donose prepoznatljivi new wave/post – punk zvuk s jakom plesnom podlogom, elektronskim ritmovima i dominantnim, groovy zvukom basa, na koje se nadograđuju slojevi bučnih I disonantnih gitarskih dionica. Povrh cijele te atmosfere i nasrtaja energije dodajte još malo politički angažiranih tekstova koje proizvodi jedan vrlo izražajni ženski glas. Ova godina predstavlja novo poglavlje u povijesti benda. Nakon nedavnih promjena u postavi grupe, Bernays Propaganda su se reinkarnirali novim zvukom, novim izazovima i novom vizijom. Njihov novi "Zdravo Mladi" EP s dvije nove pjesme jednostavno budi apetite po još. Zaplešite, zaplješčite, zapjevajte i slavite građanski neposluh, ljudska prava i slobode! Bernays Propaganda nas pozivaju na angažirani ples! Grupu čine Kristina Gorevska, Vasko Atanasoski, Saša Pavlović, i Deni Krstev.

E-Play je alternativni bend iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakteriziraju distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nježne atmosferične gitare. Grupa iza sebe ima četiri studijska albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa (od Main stagea na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za "Dan glazbe" pa do koncerta u Bolonji povodom "Dana Beograda"), učestvovao je i na više kompilacija (kompilacija muzike iz filma "Munje", kompilacija posvećena Milanu Mladenoviću..,). Bend E-play je krajem 2013. objavio album "Obični ljudi" sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi "Divan Dan", "Hiljadu ljudi" i "Ljubica". Tijekom prošle godine pjesma "Divan Dan" osvaja prvo mjesto na mnogim domaćim listama, a u isto vrijeme dobija i "Megafon" nagradu za najbolji singl godine. Iako ima oko pola milijuna pregleda na Youtube, "Divan dan" spade u najomiljenije pjesme kada je u pitanju koncertno izvođenje benda. E – play trenutno svira u postavi Maja Cvetković, Danilo Nikodinovski i Goran Ljuboja Trut (ex Rambo Amadeus). Na turneji 2015. godine imat će i gostujući vokal Kiku Jovanović.

Felon je bend iz Zagreba kojeg predvodi kantautor Denis Katanec (DKOkanaganLTD). Ostali članovi su: Ivan Ščapec, Dražen Hižak i Tena Rak(prva postava Vlaste Popić). Iza sebe imaju preko pedesetak koncerata te nastupe na nekim regionalnim festivalima.Najzapaženiji na Trenchtown Fest(Palić), Sedam jezera(Ploče), Dom Omladine Beograd, Gala Hala Ljubljana, Tvornica(Zagreb). "U bilo kojem drugom podneblju, Felon bi s ovim repertoarom bio turbopopularan bend kojeg bi domaća publika dolazila gledati s jednakim entuzijazmom s kojim pohodi nastupe Wilca, Bonnie Prince Billyja ili Fleet Foxes kad se uprizore u Zagrebu." – (Lana Brčić, Ravnododna.com)

Tjedna lista moderne muzike Muzika Je Zvonko Radost u suradnji s najoptimističnijom mobilnom mrežom bonbon, u veljači 2015. pokrenula je koncertni program Dozvoljeni četvrtak u kultnom zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar. Koncerti se u prosijeku održavaju jednom mjesečno, uvijek četvrtkom, uvijek na istom mjestu, a nazvani su "Dozvoljeni četvrtak". Zašto? Zato što je sve dozvoljeno dok je u granicama dobre zabave, a četvrtak je pravi dan za početak vikenda u dobrom društvu, uz odličnu muziku i uz puno bonbon optimizma.

Koncert počinje u 20:30 sati, a prije i nakon nastupa bendova DJ Trsha. će puštati recentnu glazbu iz Regije i s top Liste Muzika je Zvonko Radost.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 25 kuna, a na dan koncerta 35 kuna. Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18).

Važno je napomenuti i da će prvih 20 bonbon korisnika koji dođu na koncert dobiti besplatan upad i piće (kupon od 20 kuna). Dovoljno je da na ulazu pokažu mobitel na kojem je bonbon mreža i upadaju na tulum koji će potrajati do dugo u noć!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni