Vije-sti

Bombarder i Chain The Sun stižu na Valhalla festival 2020.

Bombarder i Chain The Sun stižu na Valhalla festival 2020.

Ex-yu metal legende Bombarder i zagrebački prog/heavy metalci Chain The Sun stižu na Valhalla festival 2020. Valhalla festival održat će se 15. i 16. svibnja 2020. godine u zagrebačkom klubu Močvara.

Bombarder (speed/thrash metal, Srbija)
Legendarni ex-yu metal bend Bombarder vraća se na Valhalla festival 2020.! Bombarder je osnovan daleke 1986. godine u Sarajevu i jedan je od prvih bendova koji su njegovali takav zvuk na ovim prostorima. Prvi album „Speed Kill” izlazi 1989. godine na kazeti, a ubrzo, 1991. i drugi „Bez milosti”, na ploči. Do danas, održali su se hitovi „Speed Metal Maniac”, „Horde”, „Bombarder”, „Princeza”, „Metalni bog” i mnogi drugi. Kada je izbio rat pjevač Nešo se je preselio u Beograd i okupio novu postavu benda s kojom za vrijeme „mračnih devedesetih” snima albume „Crni dani” i „Ko sam ja”. Povratak koncertnih aktivnosti obilježio je album „Ledena krv”, dok je nakon izlaska albuma „Ima li života prije smrti?”, na kojem su gostovali razni bivši članovi, kao i ljudi s metal scene, bend zadobio nove generacije fanova. Godine 2015. izlazi „Okot iz pakla”, a u 2019. izašao je i singl „Kočijaš bogalj” iza kojeg stoji aktualna postava benda: Nešo (vokal), Luka (gitara, od 2015.), Predo (bas, od 1997.) i Mikac (bubnjevi, od 1997.).

Chain The Sun (progressive/heavy metal, Zagreb)
Ovaj bend postoji od 2004. godine, kada su u toj prvoj postavi djelovali pod imenom Soul Remedy te su bili čest gost programa Krematorij u Močvari, Metal u Ksetu, ali i široj zagrebačkoj okolici. Danas u nešto izmijenjenom sastavu sviraju isključivo autorski materijal. Radi se o zanimljivom miksu ukusa koji se transponira u heavy metal s elementima proga i bluesa, uz česta višeglasja i žestoke headbang momente. U novije vrijeme svirali su u gotovo svim većim klubovima u Zagrebu – BBF-u, Vintage Industrial Baru, Spunku i Hard Placeu, a naredni mjesec izbacuju singl. Posebno se vesele rastegnuti vratove na Valhalla festivalu 2020.!

Informacije o ostatku line up-a i ulaznicama uskoro.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni