Vije-sti

Četvrti Tramonto na Krku uz Zrinku Posavec

Četvrti Tramonto na Krku uz Zrinku Posavec

Ove srijede, 31.08.2016. u 20:30 na Trgu krčkih glagoljaša u Krku, zvukove sevdaha i starogradske glazbe u jazz ruhu predstaviti će jedinstvena Zrinka Posavec.

Zrinka Posavec je akademska glazbenica, pjevačica, vokalna pedagoginja, etnomuzikologinja, dirigentica, producentica i pjesnikinja. Otkad se u petoj godini počela baviti folklorom u rodnom Đakovu, više se nije rastajala od glazbe i plesa koji su stalno prisutni u njezinom životu.
Zrinkin glazbeni stil je intiman, dubok i snažan izričaj njenih emocija koje svojim glasom izvrsnom lakoćom pretače u različita muzička stanja čineći tako spoj njenog osobnog glazbenog izričaja i vrlo duboke i karakteristične tradicijske glazbe .
U svojem dugogodišnjem radu na glasu Zrinka Posavec stekla je mnoge vještine prenošenja znanja u vokalnoj pedagogiji. Danas, između ostalog, djeluje kao vokalna pedagoginja, uči i vodi mlade pjevače, glumce i performere pomažući im pronaći njihov glas te ga voklanim tehnikom podići na najbolju moguću razinu.
U ovom glazbenom putovanju Zrinki će se na klaviru pridružiti Zvjezdan Ružić, riječki svestrani glazbenik, dobitnik Porina za najbolji jazz single ("Moreška") 2016. godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni