Vije-sti

Dark Tranquility i Equilibrium u zagrebačkom Boogaloo klubu

Dark Tranquility i Equilibrium u zagrebačkom Boogaloo klubu

Švedske metal legende Dark Tranquility uz goste Equilibrium dolaze 5. travnja u zagrebački Boogaloo predstaviti svoj novi album "Atoma". Akcijska cijena ulaznica do 1. Veljače

Dark Tranquility su svoju karijeru započeli 1989. godine pod imenom Septic Broiler, 1990. godine mijenjaju ime u Dark Tranquility, a 1993. godine objavljuju svoj debi album "Skydancer" na kojem je tada pjevao Anders Fridén koji se kasnije priključio grupi In Flames. 1995. godine je gitarist Mikael Stanne preuzeo ulogu pjevača/frontmena na kojoj je i dan danas i objavljuju album "The Gallery" koji se smatra vrhunskim radom metala tog vremena. Posljednji album "Atoma" je poseban po tome što ima više "clean" vokala, mirniji i mračniji je od prijašnjih.

Equilibrium su osnovani 2001. godine, dolaze iz njemačkog grada Starnberga i u svojoj glazbi pored folka i metala koristi i elemente simfonijskog i black metala, te tradicionalne njemačke glazbe. Većinom svoje pjesme izvode na njemačkom jeziku, a najčešća su im tema njemački mitovi i legende. 2005. godine su objavili svoj prvi studijski album "Turis Fratyr". 2008. godine objavljuju novi album "Sagas". 2010. godine pjevač Helge Stang i bubnjar Manuel Di Camillo napuštaju bend, a zamjenjuju ih Robert "Robse" Dahn iz pagan metal sastava Vrankenvorde i Tuval "Hati" Refaeli iz death metal sastava Viscera Trail. U toj postavi iste godine objavljuju treći album "Rekreatur". Posljednji album "Argamedon" su objavili 2016. i poseban je po tome što je mračniji od dosadašnjih te ima više  pjesma otpjevanih na engleskom jeziku.

Početak koncerta je najavljen u 19:30 sati, a cijena ulaznice iznosi 140 kn do 01. veljače. Od 02. veljače će ulaznice koštati 170 kn, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 190 kn.
Pretprodajna mjesta u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Beer Bar Valhalla – Radićeva 25.
Rijeka: Dallas Music Shop - Splitska 2A, OSIJEK - Rock Shop Stress  - Strossmayerova 7.
Online: On Parole, Eventim sistem.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni