Vije-sti

Festivalske ulaznice za Valhalla metal festival u prodaji

Festivalske ulaznice za Valhalla metal festival u prodaji

Dvodnevni Valhalla Metal festival 2016 održati će se u petak 13.5. i subotu 14.5. u zagrebačkom klubu Močvara!

Festivalska cijena ulaznice košta 60kn i može se kupiti na pretprodajnim mjestima: Dirty Old Shop (Tratinska 18), Močvara (Trnjanski nasip bb) i Rockmark (Berislavićeva 13).

Line up:

Narednik Lobanja i Vod Smrti (Thrash Metal – Zagreb)

Narednik Lobanja ustao je iz pakla 2006. godine te sa svojim Vodom Smrti hara planetom, uništavajući svoje neprijatelje brzom i glasnom glazbom. Kostur Ratnik, Göri, Stid i Progonitelj izvesti će pjesme s albuma, Nitko Neće Preživjeti, objavljenog 2015. godine. Ove godine obilježavaju 10 godina benda te planiraju objaviti projekt album Dani Garaže. Njihova teškometalna glazba prepuna je mračnih, smrtnih i apokaliptičnih tonova. Poručuju vam: Nema spasa za vas, smrtnici!

Cold-Snap (Groove Metal – Varaždin)

Varaždinski metalci Cold-Snap donose razarajući mix groove i modernog heavy metal zvuka. Osnovani su 2003. godine i od tada su održali više od 320 koncerata diljem Europe. Dijelili su pozornicu s mnogim bendovima kao što su Disturbed, Soulfly, Blind Guardian, Suicide Silence, Iced Earth te su svirali na mnogim festivalima poput Wacken Open Aira, Metal Campa i Metal Festa. Objavili su 3 studijska albuma te snimili 12 video spotova. Iza svih njihovih postignuća stoji veliko prijateljstvo puno međusobnog poštovanja i pozitivne kolektivne energije koja im daje snagu da svoju glazbu dijele sa svima!

Flesh (Heavy Metal – Zagreb)

Flesh su heavy metal trio iz Zagreba koji vas tjera da poludite! Uska koža, teški metal, krvavi riffovi, bestijalno zavijanje. Godine 2014. objavili su album prvijenac Flesh kojega promoviraju diljem Hrvatske. Novinari o njima pišu da su dokaz kako heavy metal i dalje živi na našim prostorima, budući da ih odlikuju brutalni riffovi i solaže, pjevač iznimnih vokalnih sposobnosti te bubnjar koji razvaljuje bubanj. Ne zaboravite, samo metal!

LIV (Thrash Metal – Zagreb)

Peteročlani speed/thrash metal bend s heavy, doom i psihodeličnim utjecajima nastao je 2009. godine po uzoru na bendove kao što su Exodus, Sepultura, Razor, Black Sabbath, Judas Priest... Objavljivanje dugoočekivanog albuma prvijenca očekuje se tijekom 2016. godine. U zagrebačkom undergroundu nisu poznati samo po old school metal zvuku i izgledu, nego i po divljim koncertima, ludim feštama i nepredvidivim performansom na stageu!

Inverted Pussyfix (Grindcore – Split)

Splitski pig porn grind bend Inverted Pussyfix osnovan je jedne jesenske noći 2007. godine. Opisuju se kao ekstremno glasan bend, a iza sebe imaju više koncerata u inozemstvu nego u Hrvatskoj. Odrasli su u legendarnoj splitskoj Kocki, a na njih je utjecao zvuk bendova Six Feet Under, Poppy Seed Grinder, Deicide, Pigsty... Nakon dugo vremena vraćaju se u Zagreb!

Frozen Forest (Black Metal – Zagreb)

U Zagrebu, 2005. godine, nastalo je nesveto trojstvo – Frozen Forest. Pod utjecajem stare škole crnog metala, fascinirani smrću, vatrom i najgorim mrakom kreiraju vlastiti stil te nastavljaju tamo gdje smatraju da je Mayhem nakon kultnog albuma De Mysteriis Dom Sathanas trebao nastaviti. Ritualni nastupi puni nepredvidivih sadržaja zainteresirali su publiku za bend, a najgore tek dolazi!

Tulsadoom (Barbaric Metal – Austrija)

Pet heroja iz bečkih divljina davno u prošlosti borili su se sa čudovištima, vješticama te polubogovima. Gdje god da su prošli, nebo bi prekrila tama, a zemlju krv njihovih neprijatelja. Susreli su se sa smrću više puta, mačem o mač. I danas je misterija kako su hrabri ratnici nestali, a legende o njima potonule u zaborav. Godine 2007. vratili su se, te osnovali bend i sada su spemni ponovno napasti svijet!

Usud (Death Metal – Zagreb)

Tročlani kultni death metal bend osnovan je 1999. godine. Mnogi ih uspoređuju s legendarnim bendovima poput Immolationa i Morbid Angela zbog brutalnih vokala, žestokih nota te zbog izuzetno nabrijane ritam sekcije. Tekstovi su o tami, smrti i demonima, a izvode ih na hrvatskom i engleskom jeziku. Poznati su po izvrsnim izvedbama death metala, koji će obožavatelje stare škole potpuno zadovoljiti!

Mortal Strike (Thrash Metal – Austrija)

Osnovani su 2009. godine u Beču, a sebe opisuju kao glasan i agresivan bend. Na Mortal Strike su utjecali bendovi Kreator, Sodom, Stormwarrior, Destruction... Nastupili su kao mlade austrijske snage na najvećem metal festivalu na svijetu, Wacken Open Airu. Godine 2014. objavili su album prvijenac, For The Loud And The Aggressive. Bijesni i agresivni kao nikad prije, dolaze premijerno u Hrvatsku!

Booze Control (Heavy Metal – Njemačka)

Premijerni nastup mladih njemačkih heavy metal snaga u Hrvatskoj. Osnovani su 2009. godine u Braunschweigau te sviraju tradicionalni heavy metal. Najveći utjecaj na bend ostavio je NWoBHM te američki i njemački speed metal divovi. Svakako će se svidjeti svima fanovima bendova Angel Witch, Iron Maiden, Helloween i Warlord. U travnju 2016. godine Booze Control objavljuje svoj drugi album, The Lizard Rider!

Filip Bušić
Filip Bušić

Osnivač portala, urednik, fotograf, novinar, - "Where words fail, music speaks."