Vije-sti

Greaseballsi nakon četvrt stoljeća konačno objavljuju svoj prvi album

Greaseballsi nakon četvrt stoljeća konačno objavljuju svoj prvi album

Greaseballs su čekali gotovo 25 godina na svoj prvi album, i sada, on je napokon tu, u njihovim rukama. Album će u prodaju biti pušten u subotu 24. rujna točno u podne u zagrebačkom Dancing Bear shopu u Gundulićevoj 7. . Početak prodaje bit će toćno u podne te će ga obilježiti druženje s bendom i akustičnom svirkom, a prvih 10 kupaca od benda će na poklon dobiti neku lijepu uspomenu, dok će se album prodavati po promotivnoj cijeni.

Greaseballs je rock’n’ roll bend iz Zagreba kojeg su drugoj polovici 80-ih formirali petnaestogodišnji tinejdžeri: gitarist i glavni autor Davor Viduka (Kawasaki 3p, Kojoti, Majke i Pips Chips & Videoclips) kojemu je to ujedno i prvi bend, gitarist Danilo Šerbedžija, danas redatelj, vokal Vjeran Plavčić, basist Darko Klarić i tadašnji bubnjar Arsen Novak kojega je zamijenio Ivica Dajak.

U vrijeme kada su osnovani i kada su djelovali, Greaseballsi su bili daleko najjači bend unutar supkulturne rockabilly zajednice. No, kako im je zvuk bio inficiran utjecajem punka, garage rocka i bazičnog rock ‘n’ rolla, njihov se značaj širio daleko van spomenute zajednice. Godine 1988. pobjedili su na JURM-u.

Zbog raznih okolnosti privatne i povijesne naravi, početka rata i poziva u vojsku, prvi album benda, koji je trebao izaći 30. rujna devedesete, nikada nije vidio danje svjetlo.

Razne su zanimljive peripetije pratile daljnje pokušaje objavljivanja, sve do 24.rujna kada će album, zahvaljujući Dancing Bear Recordsu, napokon biti pušten u prodaju.

Početkom studenog, album će biti objavljen i na vinylu!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni