Vije-sti

Hladno pivo -

Hladno pivo - "Vjeruj u mene" video sa 200. Akustike

Sredinom siječnja skupina Hladno pivo nastupila je u zagrebačkoj glazbenoj knjižari Rockmark, u sklopu programa «Akustika». Kratkom svirkom, u akustičnom su izdanju tada izveli nekolicinu pjesama, među kojima se našla i «Vjeruj u mene», predstavljena u novom videu «Akustika» serijala.

Povod nastupa skupine Hladno pivo tog utorka, 16. siječnja 2018., u Rockmarku, bila je jubilarna 200. po redu svirka «Akustike», za koju je pripremljeno 'Secret Session' izdanje. Naime, ime izvođača nije bilo poznato do samog početka svirke i tek je dolaskom glazbenih gostiju na pozornicu glazbene knjižare u Berislavićevoj 13 otkriveno o kome je riječ.

Večeras nas je dopao zadatak da ovdje pokušamo odsvirati nešto akustično, što baš nije naša uža specijalnost. - riječi su kojima je Mile Kekin započeo ovo glazbeno druženje, a skupina je pjesmu po pjesmu, kroz priču i kratko akusticiranje okupljenoj publici priuštila poseban akustični koncert, u izdanju u kojem ih rijetko viđamo.

Djelić atmosfere s akusticiranja u Rockmarku zabilježen je u novom videu «Akustika» serijala – snimka live-akustične izvedbe pjesme «Vjeruj u mene» dostupna je putem YouTube stranice programa. Video je snimila i montirala Marta Soljačić, dok je za audio zaslužan Antonino Šimić (Greenwood Studio).

 

 

Pjesma «Vjeruj u mene» originalno je objavljena 2015. godine,  kao treći po redu singl s tada novog studijskog izdanja «Dani zatvorenih vrata». Osim novih pjesama, Hladno pivo je tada predstavilo i svoj vlastiti label - Gajba Records, putem kojeg su i samostalno objavili izdanje.

Kako je već dobro poznato, Hladno pivo ove godine obilježava 30 godina svog djelovanja i tom prigodom pripremaju seriju posebnih koncerata, među kojima je svakako zamjetna njihova dvodnevna rezidencija u zagrebačkoj Maloj dvorani Doma sportova, gdje će koncerte održati 2. i 3. ožujka. Ulaznice za dvodnevno koncertno slavlje u Zagrebu dostupne su na službenim prodajnim mjestima - u glazbenoj knjižari Rockmark, Dirty Old Shopu, Aquarius CD Shopu, Dancing Bearu i na Eventimovim prodajnim mjestima.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni