Vije-sti

Igor Geržina Sax Lounge Ensemble: Tribute to Grover Washington Jr. & Bill Withers

Igor Geržina Sax Lounge Ensemble: Tribute to Grover Washington Jr. & Bill Withers

Poznati hrvatski saksofonist Igor Geržina nastupit će u srijedu, 21. siječnja u zagrebačkom Saxu gdje će održati koncert pod nazivom 'Tribute to Grover Washington Jr. & Bill Withers' Gerzina koncert Igor Geržina i njegov Sax Lounge Ensemble u siječnju nastavljaju seriju odlično posjećenih nastupa u kultnom zagrebačkom klubu gdje jednom mjesečno uz vrhunske svirke uživo okupljaju ljubitelje funka, soula i smooth jazza. Poznat kao vrhunski glazbenik, autor, instrumentalist, ali i showman, Geržina je ovaj put pripremio tematsku večer naziva 'Tribute to Grover Washington Jr. & Bill Withers' u sklopu koje će uz pomoć glazbenog gosta, Mirze Tetarića (aka Soul Shadow) izvesti neke od svjetskih uspješnica poput 'Lovely day', 'Soul Shadows', 'Just The Two Of Us' i 'Winelight'.
Da bi se stvaralo novo, treba poznavati tradiciju. Ovim koncertom odajem hommage glazbenicima koji su mi bili uzor u mladosti i koji su obilježili moj glazbeni smjer i razvoj – izjavio je povodom koncerta Igor Geržina.
Na pozornici Saxa s Geržinom i Mirzom bit će i članovi ansambla: klavijaturist Jurica Leikauff, gitarist Davor Doležal, bas gitarist Alen Svetopetrić i bubnjar Marko Lazarić koji će vas ovaj put odvesti u senzualni svijet soula i smooth jazza!   Početak koncerta je oko 21 sat. Ulaz je slobodan.   'For those new to Gerzina, I can envision you taking one good listen then asking: Where has this guy been??' - Ronald Jackson, The Smooth Jazz Ride (US)
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni