Vije-sti

Irena Žilić i Morcheeba zajedno na turneji!

Irena Žilić i Morcheeba zajedno na turneji!

Cijenjena domaća kantautorica, Irena Žilić, u listopadu ove godine kreće na kratku turneju po Velikoj Britaniji kao support sjajnom bendu Morcheeba.

Bend je najavio četiri datuma u Britaniji u sklopu promocije svog novog albuma “Blaze Away”, od kojih su koncerti u Manchesteru i Brightonu već rasprodani. Među najavljenim nastupima našao se i onaj u londonskom O2 Shepherd's Bush Empireu, u kojem su nastupali brojni svjetski glazbenici i koji je jedan od važnijih londonskih klubova.


Ova turneja predstavlja nastavak predivne suradnje nakon što je Irena Žilić nastupila kao predgrupa Skye i Ross iz Morcheebe u zagrebačkoj Tvornici kulture u studenom 2016. godine. Govoreći o nadolazećim nastupima Irena je napomenula: Morcheeba je jedan od onih prizemnih bendova, čiji članovi su praktički obitelj. Nakon otvaranja njihovog nastupa u Tvornici Kulture ostala sam u kontaktu s Rossom koji je osobno predložio da im budem support na njihovim UK datumima i promociji novog albuma “Blaze Away”. To je u svakom smislu ogroman kompliment, čast i izvrsna prilika, pogotovo imajući na umu činjenicu koliko je teško domaćim artistima doći u direktan kontakt s britanskom publikom. Dodatno, radi se o nastupima u klubovima koji su poznati i važni za britansku glazbenu scenu.

Svoj drugi studijski album "Haze" Irena Žilić objavila je u ožujku prošle godine, a dobila je pohvale kritike i publike. Album se našao na gotovo svim domaćim i regionalnim top listama albuma koji su obilježili 2017. godinu, a zaradio je i nominaciju za glazbenu nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album alternativne i klupske glazbe". "Haze" je promoviran na koncertima diljem Hrvatske i regije, a nastupila je i na velikim domaćim festivalima među kojima se posebno ističu INmusic festival, Zagreb Beer Fest i Fibra festival. Nastupima u listopadu Irena će promovirati svoj drugi album i pred britanskom publikom, otvarajući seriju koncerata u Manchesteru (Gorilla) 8. listopada te završavajući turneju s nastupom u Southamptonu (The 1865) 13. listopada.


 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni