Vije-sti

Rock&OFF predstavlja Irenu Žilić

Rock&OFF predstavlja Irenu Žilić

U trećem tjednu nove rubrike u kojoj se predstavljaju glazbenici Rock&OFFa, u suradnji s Iskonom, konačno je došla na red i jedna dama – riječ je o cijenjenoj i samozatajnoj Ireni Žilić, zagrebačkoj kantautorici, ovogodišnjoj slavljenici u Pop&OFF kategoriji na dodjeli Nagrada Rock&OFF.

U dubinskom intervjuu iz pera mlade novinarke Petre Miloš, polaznice Male škole Rock&Off novinarstva i autorice prvog intervjua s J.R. Augustom, saznajemo uistinu mnogo o Ireni – od njenog pristupa glazbi, izazovima koji se pojavljuju pred javni nastup, razvoju kroz godine, načinu rada sa svojim suradnicima, pa sve do turneje s Morcheebom. Odlično odvođen intervju s pravim pitanjima otkriva iskrenu i skromnu Irenu koja ne žudi za scenskim reflektorima već se oblikuje i raste kroz svoju glazbu.

Ilustrator Vedran Klemens opet je pogodio u srž svojom ilustracijom -  kao i kod J.R.Augusta i Tonija Starešinića, ispleo je jedan mali svijet motiva i detalja kojima daje emotivnu vrijednost i nježnost.
 
Podsjetimo, kroz novu rubriku, Rock&OFF želi ponuditi neograničenu količinu prostora talentiranim glazbenicima te njihovom predstavljanju široj javnosti, ali i fanovima koji ih kroz narativ mogu još bolje upoznati. Također ideja je pokazati i prirodan multidisciplinarni spoj umjetnosti i talentiranih mladih hrvatskih umjetnika, u ovom slučaju s likovne i glazbene scene. Kroz zajednički vizualni identitet iz olovke Vedrana Klemensa i mladenačku energiju polaznika Rock&OFF škole glazbenog novinarstva, glazbenici dobivaju jedan širi i dublji pristup njihovom radu i stvaranju.

Predstavljanja će izlaziti na redovitoj tjednoj bazi, a do sada ste mogli čitati o J.R. Augustu i Toniju Starešiniću.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni