Vije-sti

Kandžija i Gole žene, Gatuzo i Breakdown na 11. Hoomstocku.

Kandžija i Gole žene, Gatuzo i Breakdown na 11. Hoomstocku.

Nakon deset uspješnih Hoomstock festivala, Mladež Huma na Sutli predstavlja novi 11. po redu koji donosi mnoge novine među kojima je najbitnija da festival po prvi put ide u dva dana.

Kraj ljeta u Zagorju se već tradicionalno slavi na Hoomstocku kojeg svake godine posjeti mnogo više ljudi nego što sam Hum na Sutli ima stanovnika. Ne sumnjamo da će i ove godine biti tako. Datumi održavanja su 19. i 20. kolovoza na već dobro poznatoj lokaciji, sportskom igralištu Osnovne škole Viktora Kovačića.. Kao i svake godine do sada, dio sredstava će se donirati u dobrotvorne svrhe.

Humanitarnim karakterom pomoglo se maloj Lani kojoj je potvrđena dijagnoza deficita transkobalamina II, vrlo rijetka mutacija i teška bolest poznata u svijetu u svega 40 slučaja, te megaloblastična anemija.  Navedena bolest je neizlječiva, ali se održava terapijama hidroksikobalamina . Isto tako pomoglo se obitelji Ferbišek pri kupnji srednjoškolskih knjiga. 

Kada pogledamo godišnje liste naših glazbenih portala, jedno ime se ponavlja u gotovo svima i to u samom vrhu. To je album "Nema labavo" Kandžije i Golih žena. Zabavan i provokativan, lirički moćan i aktualan, Kandžija će se po prvi put predstaviti publici na Humu, a ne očekuje se ništa manje od pravog spektakla.

Gatuzo je zagrebački garažni rock dvojac koji iza sebe ima četiri albuma. Kroz vrijeme su se mijenjali, njihov zvuk je dobio na rafiniranosti i sada spadaju među naše najbolje rock bendove, posebno na live nastupima što su dokazali već na binama mnogih klubova i festivala.

Mlađahni zabočki bend Breakdown! je prošle godine izdao svoj album prvijenac "Traveling Medicine Show". Iako su praktički tek na početku karijere, to je bend na kojeg vrijedi skrenuti pažnju jer sviraju pod utjecajima mnogih popularnih rock sastava kao što su Led Zeppelin, The White Stripes, MC5 i slični. Recenziju albuma pročitajte ovdje!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni