Vije-sti

Koncert Pearl Jama u Beču otkazan nakon što su dim i prašina uzrokovani požarom oštetili glas Eddieja Veddera

Koncert Pearl Jama u Beču otkazan nakon što su dim i prašina uzrokovani požarom oštetili glas Eddieja Veddera

Ekstremne vrućine koje su ovog i prošlog tjedna zavladale Europom uzrokovale su brojne požare od kojih mnogi danima haraju Francuskom.

Dim požara u blizini Pariza izazvao je i oštećenje glasnica frontmena Pearl Jama, Eddieja Veddera te je bend bio primoran otkazati koncert u Beču koji se trebao održati jučer navečer. Nakon pariškog koncerta, Vedder je izgubio glas, a bend se obožavateljima obratio putem društvenih mreža i službene web stranice:

"Svima koji su se radovali večerašnjem koncertu Pearl Jama u Beču - i mi smo. No, zbog ekstremnih okolnosti na našem prošlom koncertu na otvorenom izvan Pariza (vrućina, prašina i dim uzrokovan požarom) grlo našeg frontmena Eda Veddera ostalo je oštećeno. Posjetio je doktora i prepisan mu je tretman, no njegove glasnice još se nisu oporavile.

Ovo je brutalna vijest i užasan timing za sve uključene. Za sve one koji su radili na pripremama za koncert kao i onima koji odvajaju svoje dragocjeno vrijeme i energiju kako bi nazočili. Kao bendu nam je jako žao i iskušali smo sve opcije kako bi ipak nastupili. I Ed želi nastupiti, samo u ovom trenutku nema funkcionalno grlo."

Nadolazeći koncerti u Češkoj i Nizozemskoj u ovom trenutku odvijaju se po planu, no naravno, ovise o Vedderovom oporavku.

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni