Vije-sti

Koncertom Petra Čulića u Splitu počinju 7. Dani klasične gitare

Koncertom Petra Čulića u Splitu počinju 7. Dani klasične gitare

U utorak 29.10. sa početkom u 19.30 sati u Sveučilišnoj galeriji Vasko Lipovac u Sveučilišnoj knjižnici započinje 7.međunarodni gitaristički festival Dani klasične gitare. Tom prilikom će koncert održati naš mladi gitarist sa međunarodnom reputacijom Petar Čulić. Na koncertu će biti izvedena djela svjetskih majstora Giuliania, Poncea i Telemanna, ali i brojna djela hrvatskih skladatelja poput Nardellia, Padovca, pa i samog Čulića.

Dan kasnije, u srijedu 30.10. u Muzeju grada Splita, također sa početkom u 19.30 sati, koncert će održati jedan od najboljih svjetskih gitarista današnjice, od kritike nazvan Paganini gitare, Aniello Desiderio iz Italije. On će pak izvesti program satkan od djela španjolskh skladatelja od razdoblja baroka pa sve do današnjih dana sa kojim oduševljava publiku i kritiku diljem svijeta.

Organizator festivala je Udruga GitaraSt, a partneri su Muzej grada Splita, Etnografski muzej, Javna ustanova u kulturi Zvonimir Solin, Sveučilišna knjižnica i Talijanski institut za kulturu.

Zahvaljujući potpori Minstarstva kulture, Županije splitsko dalmatinske, Grada Splita i TZ Grada Splita ulaz na sve koncerte besplatan. Od ove godine festival je nositelj prestižne EFFE etikete koju Europsko festivalsko udruženje (EFA) dodjeljuje odabranim festivalima iz 31 europske zemlje koji se ističu promicanjem najviših umjetničkih vrijednosti, a ujedno su značajni za lokalnu zajednicu

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni