Vije-sti

Legalizacija marihuane ujedinila Helem nejse i Dubiozu kolektiv!

Legalizacija marihuane ujedinila Helem nejse i Dubiozu kolektiv!

Deset tisuća ljudi diljem regije pratilo je uživo pretposljednju emisiju Helem nejse rejdio showa u kojoj je ovaj sve popularniji sarajevski kolektiv ugostio Dubiozu kolektiv s kojom je prodiskutirao problem legalizacije marihuane.

Ujedinjenima u stavu, pridružio im se Irfan Ribić, poznati zagovornik legalizacije, koji je na vlastitom primjeru dokazao korisnost konzumiranja marihuane u medicinske svrhe te nedavno je svoj apel predstavio parlamentu BIH. 

 

 

Tako su Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin, važnom društvenom porukom zaključili godinu u kojoj su nanizali uspjehe, a za 2020. najavljuju mnoštvo novih iznenađenja.

Objavivši album “Pola čovjek, pola jedan”, obišli su regiju u sklopu uspješne promotivne turneje na kojoj ih je publika i kritika prozvala jednim od najboljih regionalnih koncertnih izvođača, što je apsolutno potvrđeno nastupom na CMC 200 Slavonija festivalu, rame uz rame etabliranim imenima regionalne glazbene scene kao što su Mile Kekin, Prljavo kazalište, Davorin i Bogovići, Who See i mnogi drugi. 

Potpisivanje ugovora s diskografskom kućom Croatia Records dodatna je potvrda njihove kvalitete, a suradnja se nastavlja u 2020. kada se iščekuje objava novog studijskog albuma čiji će detalji, kao i najavni singl javnosti biti poznati uskoro.

Njihova poznata radijska emisija zakoračila je u šestu sezonu, i to u video formatu, koji je oduševio desetke tisuća obožavatelja diljem regije koji je vjerno prate u već dobro poznatom terminu, svake nedjelje u 22 h na njihovom službenom YouTube kanalu. Ove sezone ugostili su velike regionalne zvijezde kao što su Jala Brat, Dubioza kolektiv, Frenkie, Kontra, Dragan Marinković Maca i mnogo drugih zanimljivih sugovornika.

 

 

Posebne simpatije dobio je kratki animirani prilog “Bruca, Braca, Bruda, Brada” koji kroz humoristično-satirični prikaz četiri mladića iz jednog sarajevskog predgrađa progovara o važnim aktualnim društvenim temama, dok prilog “Vijesti Zečije Usnice” iz epizode u epizodu šalje oštru kritičku poruku trenutnoj političkoj situaciji u regiji. 

 

 

Stotine tisuće pregleda na YouTubeu dokaz su kako su upravo oni tako postali predvodnici jedne nove generacije, jasan i oštar glas mladih s ciljem društvenog osviještenja trenutne situacije uz poticaj na važnost pokretanja promjena koje vode ka boljoj budućnosti. 

Dokaz tome je i desetak njihovih u potpunosti rasprodanih kazališnih predstava “Sarajevski dani terorizma” izvedenih tijekom godine u Kamernom teatru, koje mlade ponovno dovode u kazalište te povećavaju interes za ovu formu umjetnosti dok su također sudjelovali u UNICEF-ovoj kampanji protiv govora mržnje na internetu iz koje je nastala pjesma s Markom Louisem „Biraj riječi“.

 

 

Na samom kraju godine kao potvrda uspješnosti njihova višegodišnjeg rada je nominacija za regionalnu glazbenu nagradu MAC (Music Awards Ceremony) u kategoriji “Rap/Hip Hop numera”, a svoj glas za pjesmu “Sudinica” možete dati OVDJE.

 

Sljedeće godine Helem nejse će svoje djelovanje proširiti i izvan regije, jer su datumi europske turneje već potvrđeni, planirani za proljeće 2020., kao i mnoštvo regionalnih festivalskih i samostalnih nastupa čiji će datumi također biti poznati uskoro. 

 

Helem nejse zato nastavite pratiti na njihovoj službenoj stranici www.helemnejse.ba gdje možete pronaći svaku emisiju Rejdio šoua, službenoj Facebook i Instagram stranici te YouTube kanalu, gdje ćete pronaći sve informacije vezane uz rad ovog uspješnog i popularnog kolektiva koji sljedeće godine priprema mnoštvo zanimljivih iznenađenja. 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni