Vije-sti

Legendarni Princeovi albumi u veljači prvi puta i na vinilima

Legendarni Princeovi albumi u veljači prvi puta i na vinilima

The Prince Estate u suradnji s Legacy Recordings najavili prvi val izlaska fizičkih naslova (CD/vinil) legendarnog Princea.

Tri važna Princeova albuma „Musicology“, „3121“ i „Planet Earth“ bit će od 8. veljače dostupni na CD-u i prvi put ikad na vinilu. Limitirano izdanje vinila će biti otisnuto u ljubičastoj boji.

Izlazak fizičkih albuma „Musicology“ (1CD and 2LP), „3121“ (1CD and 2LP) i „Planet Earth“ (1CD and 1LP) rezultat je ekskluzivnog ugovora između The Prince Estate i SME/Legacy  iz lipnja 2018. Riječ je o albumima koji slave Princeovu novu kreativnu energiju i komercijalni trijumf slavnog glazbenika.

Ta tri albuma obilježavaju Princeov povratak  u vrh popularnog mainstreama, poziciju koju je održao dok je pomicao granice i rušio norme u industriji, od marketinga, distribucije pa do nastupa uživo.

Katalog Princea, u kojemu su i albumi koji se teško mogu naći ili su rasprodani, pod nazivom Prince Anthology: 1995-2010, dostupan je na digitalnim streaming servisima od kolovoza 2018.  

Musicology (2004) je osvojio 2 nagrade Grammy i dostigao dvostruku platinastu nakladu.

„3121“, objavlejn 2006, bio je njegov 31. studijski album, a nakon njega je 2007. uslijedio „Planet Earth“. Tu je još jednom pokazao inovativne taktike u marketingu pa je u Velikoj Britaniji podijelio besplatne primjerke albuma kroz dnevne novine „The Mail On Sunday“.

Kampanja je rezultirala s 21 epskim i rasprodanim koncertima u londonskoj O2 Areni (kapacitet 20 000 ljudi).

The Prince Estate i Legacy rade i na uređivanju Princeovih spotova na digitalnim servisima i to na tjednoj bazi. Ovoga tjedna su dodani spotovi s „Musicology“ (uključujući kontroverznu  “Cinnamon Girl” featuring Keisha Castle-Hughes), „31212“ (uključujući “Te Amo Corazón”) i Planet Earth (uključujući „Chelsea Rogers” , snimljenu na  London Fashion Week).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni