Vije-sti

Let's Dance With Bowie - David Bowie tribute uz odlični Gift bend

Let's Dance With Bowie - David Bowie tribute uz odlični Gift bend

U subotu 21. siječnja će se u zagrebačkom Boogaloou održati homage Bowieju pod nazivom "Let's Dance With David Bowie" na kojem ćemo odat počast Bowijevom liku i djelu, povodom godišnjice smrti i proglašenja "Blackstar" albumom godine i to s koncertom beogradske grupe The Gift koja će odsvirati sve hitove Davida Bowieja od "Space Oddity", "Starman", "Changes", "Ziggy Stardust", "Man Who Sold The World", "Sorrow", "Rebbe, Rebbel", "Heroes", "Ashes To Ashes", "Let's Dance", "Under Pressure", "Moder Love", "Hello Spaceboy" "The Stars (Are Out tonight)"... do posljednje "Blackstar".

Prošlo je godinu dana kako nas je napustio jedan od najvećih glazbenika, umjetnika svih vremena, a tenzije se još nisu slegle i mnogi se još uvijek ne mogu pomiriti s time da Bowieja više nema među nama. Bowie je definitivno bio najzanimljivija  ličnost pop kulture, bio je toliko preopsežan da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjelijih rockera do prosječnog pučanstva koji vole kvalitetnu pop glazbu, dok u glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao. Mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao glumca iz filmova i kazališnih predstava. Uglavnom, ne vjerujemo da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnog, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran i draga osoba, te je zbog toga tolika tuga i preplavila ljude kada su saznali da Bowieja više nema. Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovrstan glazbeni opus s kojim se može rijetko tko mjeriti, a njegov posljednji album koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, "Blackstar" je definitivno njegov rekvijem, remek djelo s puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Nedavno su mediji taj album proglasili za album 2016. godine, što definitivno i jest, a i mnogo više od toga. Pored toga je "Blackstar" najprodavaniji album 2016. godine. Bowie je postigao jedne od najvećih tiraža sa svojim albumima,  devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža i preko 140 milijuna prodatih albuma. 1996. godine je Bowie uvršten u "Rock and Roll Hall of Fame" i po svemu tome jedan od najuspješnijih glazbenika svih vremena.

Uz koncert će biti projicirane projekcije David Bowiejevih video spotova i fotografija, a nakon koncerta veliki 80's Party na kojem će Tomi Phantasma vrtjet glazbu koja je povezana s Davidom Bowiejem, kao npr. Eurythmics, Iggy Pop, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League,  Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails,.... i naravno puno Bowieja.

Početak koncerta je najavljen za 21 sat a cijena ulaznica iznosi 50 kn u pretprodaji i 60 kn na ulazu u dvoranu. Pretprodajna mjesta; Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Tratinska 47, Octopus – Gundulićeva 31, Eventim – www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni