Vije-sti

Lorenzo

Lorenzo "Jovanotti" Cherubini i Rick Rubin rade na novom albumu

U suradnji s velikim producentom Rickom Rubinom, Jovanotti će uskoro objaviti novi album.

Ovo je prvi put da je deseterostruki dobitnik nagrade Grammy odlučio surađivati s talijanskim izvođačem. Također, to je ujedno i njegov prvi album koji nije na engleskom jeziku.

Lorenzo je oduševljen novim suradnikom: Za mene je to ostvarenje snova. To je san za koji sam mislio da se nikada neće pretvoriti u stvarnost. Ali jest...

Rubin i Lorenzo dijele zajedničku strast prema glazbi te neobičnoj ljudskoj i umjetničkoj harmoniji. Premda mu ponude stižu sa svih strana svijeta, Rubin je predano odlučio raditi na debitantskom albumu talijanskog glazbenika, u studiju pored Firence. Album je dovršen u studiju u Malibuu, Kalifornija. Na tržištu će se naći od 1. prosinca.

Rick Rubin je dosad surađivao s najvećim glazbenicima u povijesti moderne glazbene industrije, kao što su Johnny Cash, Beastie Boys, Red Hot Chilli Peppers, Kanye West, Lana Del Rey, Joe Strummer, Rage Against the Machine, Lady Gaga, Jay Z, Slayer, Black Sabbath, Metallica, AC/DC, Aerosmith, Shakira, Justine Timberlake, Damien Rice, Eminem, Neil Diamond, Tom Petty, ZZ Top, Frank Ocean, James Blake, Audioslave, U2, Gogol Bordello, Limp Bizkit, Mick Jagger, Sheryl Crow, Adele, Ed Sheeran i Linkin Park.

Nakon izlaska albuma u prosincu, Jovanotti kreće na europsku turneju.