Vije-sti

LUCE objavila svoj prvi EP -

LUCE objavila svoj prvi EP - "U bojama"

Talentirana mlada kantautorica LUCE u izdanju diskografske kuće Menart objavila je svoj prvi EP "U bojama" na kojem se nalazi pet skladbi.

Talentirana mlada kantautorica LUCE u izdanju diskografske kuće Menart objavila je svoj prvi EP "U bojama" na kojem se nalazi pet skladbi.

"EP 'U bojama' početak je jedne vrlo osobne priče i putovanja koji kroz pet intimnih pjesama obuhvaća i spaja paletu emocija i doživljaja kroz prizmu dva svijeta: onog unutarnjeg, oku nevidljivog i onog drugog, koji je svugdje oko mene, u mnogim bitnim mi bićima, stvarima, pojavama." ističe mlada umjetnica za koju mnogi tvrde da je najljepši ženski vokal mlađe generacije. Svoje prvo predstavljanje imala je krajem svibnja prošle godine predstavivši se tada javnosti sa svojom pjesmom "Možda mi" za koju je tekst napisala Ines Prajo, a aranžman i produkciju Zvonimir Dusper - Dus. Pjesma, koja je ujedno i početak njezine glazbene afirmacija u kratkom je roku osvojila veliki broj slušatelja nakon čega su uslijedile i pozitivne kritike od strane struke.

Nije se dugo čekalo i na njezin drugi singl "Sama ostajem" u kojem joj se autorski pridružuje Vinko Ergotić, a koji dospijeva do petog mjesta top liste MTV domaćica: "Pošto nisam dovoljno vješta na gitari, moj prijatelj Vinko Ergotić mi je povremeno 'uskakao u pomoć' konkretiziranjem instrumentalnih linija nekih mojih pjesama ili dodavanjem nekih uvijek posebnih, zanimljivih rifova. Kroz ta druženja i 'jammanja', shvatili smo  da imamo slična razmišljanja i ideje te smo ih počeli spajati u zajedničke tekstove i melodije. Pjesma 'Sama ostajem' prvi je cjeloviti zapis te naše suradnje. Svojim prizvukom asocira na neke skladbe minulih vremena, evocirajući emocije i uspomene kojih se možemo prisjetiti, ali ih nikada vratiti".

Uslijedio je nastup na Runjićevim večerima, gostovanja na koncertima Sare Renar i grupe Meritas, a kao šlag na kraju uzbudljive debitantske godine bio je poziv glazbene dive Josipe Lisac koja je Luci ustupila mjesto na pozornici u Velikom pogonu Tvornica kulture u sklopu večeri "Koncert za Karla" gdje su zajedno zapjevale Lucinu baladu "Možda mi".

U statusu najavnog singla EP-a odabrana je pjesma "Nakon dana tog" još jedna partnerska suradnja s Vinkom gdje po prvi put surađuje i s mladim, talentiranim producentom i aranžerom Mark Mrakovčićem u čijem radnom opusu već bilježimo suradnje s Irenom Žilić i Lovely Quinces. O samoj pjesmi Luce izdvaja: "Ovo je pjesma o nekoj vrsti životne prekretnice, o onom trenutku u životu kad se stvari počnu mijenjati, na bolje. Nekome će to biti dan kad je upoznao svoju srodnu dušu ili dobio posao, nekome dan kad je sreo starog prijatelja ili novo radno mjesto, nekome vjenčanje a drugome razvod. Ali svakako trenutak kad je doživio ili spoznao nešto bitno, lijepo i pozitivno što će obilježiti i utjecati na njihov budući život i  shvatio da stvari kreću u pozitivnom smjeru."

Službena koncertna promocija albuma održat će se 30.10. u Zagrebu, u Malom pogonu Tvornice s početkom u 22h, a kao Lucina predizvođačica nastupit će mlada i talentirana Dina Rizvić.

Ulaznice u pretprodaji iznose 25 kn, a na dan koncerta 30 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture/Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop/Varšavska 1,
Dirty Old Shop/Tratinska 18
Prodajna mjesta www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni