Vije-sti

Mary May ovu subotu na Proljeću u Zaboku

photo: Mary May, credit: Iva Petković

Mary May ovu subotu na Proljeću u Zaboku

Mary May, pravim imenom Marija Butirić, ovu će subotu (2. srpnja) s bendom nastupiti na ljetnoj pozornici Krčme Polanović.

Vrata se otvaraju u 20h, početak koncerta očekuje se oko 21.15. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio. Na dan će koštati 50 kuna. Bit će pretposljednji koncert u sklopu festivala Proljeće u Zaboku koji se završava nastupom Jonathana 16. srpnja.

Dolazimo u Zabok s jednom novom pjesmom koju ćemo odsvirati prvi put, nastala je prije dvadesetak dana samo na gitari dok sam boravila u Istri i odmah nam je kliknula na probi kad smo se našli. Osim toga, odsvirat ćemo pjesme s prvog albuma i neke nove, poput The Face, koju smo do sada svirali samo u Kinoteci i The Dress Your Mother Wore To War. Dođite da se podružimo u Polanoviću, izjavila je Mary May ususret koncertu.

Mary May je 2017. u suradnji s producentom Mark Mrakovčićem objavila svoj album prvijenac "Things You Can`t Put Your Finger On" koji je zaradio nominaciju za nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album alternativne glazbe", a kritika i publika potvrdili su da se radi o zaista sjajnom izdanju. Folk americana s elementima popa i bluesa. Tako bi se mogla opisati glazba Mary May.

Surađivala je s bendovima M.O.R.T. i Mayales, kao i Domagojem Šimekom (She Loves Pablo), objavila je i album s projektom Willow Avenue u suradnji s Antom i Jakšom Perkovićem. Nedavno je svjetlo dana ugledao video za pjesmu "Don’t Call Me Baby" koja će se naći na njenom drugom studijskom albumu. Uz nju će na pozornicu ovom prilikom stupiti i bend koji čine Luka Čapeta (gitara), Marin Živković (saksofon), Borko Rupena (bubnjevi) i Jakša Perković (bas).

Fb event: https://www.facebook.com/events/520008406494642/

Organiziraju ga Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni