Vije-sti

Ludwine Kronike #2 predstavljaju Zippo, Simeon Soul Charger te Brain Productions

Ludwine Kronike #2 predstavljaju Zippo, Simeon Soul Charger te Brain Productions

Ludwine Kronike #2, u četvrtak 19.ožujka, dovode legandarni talijanski stoner bend Zippo te Simeon Soul Charger, Amerikance s adresom u Njemačkoj, kojima će domaću podršku dati Brain Production, mladi, perspektivni i žestoki rokeri s Krka.

Zippo (Pescara, Italia) - prog/stoner/rock – (Subsound Records)

Pametni stoner bend koji kombinira progresiju sa psyh/sludge/doom elementima te vrlo hrabro sve zakuhaju s hard-rockom i post-metalom. Bend iza sebe ima 3 albuma te na četvrtom upravo rade. Prošle godine su obilježili 10 godina sviranja i turanja pa ne škodi podsjetiti da su 2006. Posjetili Zagreb i pozvali Umor i Cojones na prvu turneju van Hrvatske.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=1mT9wpfKFHc[/embed]

Simeon Soul Charger (Ohio, USA/ Munich, Germany) - psychedelic /rock (Gentle Art of Music)

Američki psihodeličari koji se ne boje koristiti i elemente folka i bluza. Njihove pjesme vode vas direktno u 70-te godine kad je rock cvjetao. Prošle godine po prvi put su svirali u Zagrebu i oduševili. Ove godine su izbacili i treći studijski uradak pod imenom – A Trick Of Light.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=NJLjT2sq5tM[/embed]

Brain Production (Krk, Hrvatska) - alternative/prog/rock
Žestoka alter rock grupa iz Krka. Iza sebe imaju studijski album Osam s 12 autorskih pjesama. Odnedavno im se pridružio i peti član na drugoj gitari. Prošlogodišnji singl 'Tu sam najava je novog albuma u produkciji Bojana Kocijana, pjevača benda Cojones.

 [embed]https://www.youtube.com/watch?v=8Ol7_UMRGzs[/embed]

Koncert se održava u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni