Vije-sti

Magični svijet dream popa olje i prijatelja – poslušajte “jovane”

Magični svijet dream popa olje i prijatelja – poslušajte “jovane”

Pjesnikinja i pjevačica grupe Autopark Ognjenka Lakićević predstavlja svoju prvu solo pjesmu “Jovane” koju objavljuje pod imenom Olja

Singl “Jovane” dostupan je na svim digitalnim platformama, kao i na bandcampu Pop Depresija/Kišobran, a video u režiji Kristine Milosavljević pogledajte na YouTube-u.

“Jovane” je jedna crtica iz života, uspomena na ironično proljeće i uzaludno ljeto i onaj magični trenutak kada se zrak ne miče i kada se sve naizgled raspada... Spot za “Jovane” snimljen je u Beogradu, a ženski tim činile su redateljica Kristina Milosavljević, snimateljica Tina Dragović i montažerka Nataša Pantić.

“Olja je naziv projekta iza kojeg stojim ja, Ognjenka Lakićević, iz benda Autopark i moji prijatelji i suradnici bez kojih ovo ne bi postojalo. Odluka da se pjesme koje povremeno pravim kod kuće snime je nastala za vrijeme pandemijske izolacije: nedovoljno kompleksne za Autopark, a previše drage da ih odbacim, ali ono što je presudilo da poželim da ih trajno zabilježim i podijelim s drugima, jeste to što sam ovdje prvi put i autorica muzike, što je nova i uzbudljiva vrsta odgovornosti i slobode,” kaže Olja.

“Jovane” je prvi singl koji najavljuje album “Crni vrh” (procijenjena godina izlaska 2025.). Na noge ju je postavio Srđan Popov (Sergio Lounge), koji je producirao i odsvirao gitaru, bas gitaru, sint, otpjevao prateće vokale i programirao bubanj, a sve je dodatno oplemenio Ivica Marković (Nežni Dalibor) svojom gitarom. Autopark tradicionalno za kraj godine objavljuje novi singl, tako da budite spremni za novi muzički poklon za par nedjelja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni