Vije-sti

Mahatma izdala video spot za drugi singl sa nadolazećeg albuma

Mahatma izdala video spot za drugi singl sa nadolazećeg albuma

Mahatma izdala video spot za drugi singl sa nadolazećeg albuma. Spot je režirao Silvio Lončarić iz Zagreba, a montirao ga je Goran Kovačić. Spot je snimljen na Sljemenu iznad Zagreba i u njemu se pojavljuju longboarderi koji na daski s 4 kotača postižu brzine preko 90 km/h. Na svu sreću sve je dobro prošlo osim par poderanih hlača i koljena.

Vozači su abecednim redom:
Ianez Banša
Hrvoje Golubić
Neven Kadić
Luka Kirin
Ivan Milojević
Goran Obarčanin

Muziku je komponirala i aranžirala Mahatma.
Muziku je snimio i miksao Dražen Završki, a produkciju potpisuje Mahatma.
Mastering je radio Randy Merrill iz Sterling Sound, NYC

Podsjećamo, nakon desetogodišnjeg izbivanja sa scene Mahatma se polako vraća novim albumom Love and Music koji donosi Mahatminu karakterističnu granđersku dušu dodatno oplemenjenu dugogodišnjim istraživanjem raznolike glazbe. Na albumu se nalazi 11 pjesama koje će se izdavati sukcesivno, pjesmu po pjesmu, spot po spot, tijekom 2015. godine. Kao najavni singl Mahatma je predstavila video spot, snimljen u Beogradu, za pjesmu „I Play You Vibrate“ koja se i danas nalazi na svim relevantnim top listama.

Bend Mahatma iz Hrvatskog zagorja postoji od 2000. godine, a na samom početku izdali su dva izdanja, LP Motorpeople 2001. te EP Format c: 2004. godine. Dvije pjesme„Visitor“ i „Let Life“ izlaze na kompilaciji najboljih alternativnih bendova iz Hrvatske koju je 2006. izdao Dallas Records pod nazivom New Underground: Hard Hitters From Croatia. 2006. godine Mahatma započinje rad na svojem 3. studijskom izdanju Love and Music. Uz vrlo rijetke koncertne nastupe rad na albumu se proteže na osam godina, od kojih dvije i pol u studiju. Originalna postava benda zadržala se sve do danas, a čine ju Dražen Završki – vokal i gitara, Marko Tršinski – bubnjevi, Saša Bunić – gitara i Luka Juranić – bas.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni