Vije-sti

Mighty Zazuum pokrenuli Pledgemusic kampanju kako bi izdali album prvijenac

Mighty Zazuum pokrenuli Pledgemusic kampanju kako bi izdali album prvijenac

Pulski progressive/ psyrock bend Mighty Zazuum nakon pet godina postojanja izdaje debitantski album.

Kako bi njihov prvijenac Into The Unknown svjetlo dana ugledao na izvornom mediju- vinilu, nedavno su pokrenuli i veliku crowdfunding kampanju na Pledgemusic platformi, gdje se, osim samoga albuma, mogu naručiti i majice, posteri, custom made bubnjarske palice i još štošta. Uz sve predmete uključen je i download albuma. Trenutno se nalaze na 34 % cilja kampanje, a do kraja je preostalo još pedesetak dana. Njihova kampanja nosi i humanitarni prizvuk: deset posto prikupljenih sredstava donirat će udruzi Naš San Njihov Osmijeh iz Pule, koja na brojne načine pomaže teško oboljeloj djeci i odraslima, obiteljima s puno djece i siromašnima. Nakon dosadašnjih brojnih koncerata, pobjede na pulskoj Gitarijadi 2011. godine i drugog mjesta na RiRocku 2012. godine, punokrvan se album čini kao logičan nastavak perspektivnih glazbenika. Into The Unknown izlazi u lipnju, pod okriljem zagrebačkog Geenger Recordsa.  Autor omota albuma je Darko Kujundžić. Sadržavat će osam pjesama s oko 50 minuta izvrsnog psihodeličnog glazbenog iskustva. Nakon EP-a Mighty Zazuum dostupnog za besplatno skidanje na Bandcamp stranici benda, sada žele svoju glazbu ponuditi na vinilu. Upravo se stoga oslanjaju na sve glazbene entuzijaste koji će prepoznati potencijal i dati svoj doprinos Pledgemusic projektu!

Mighty Zazuum čine Vedran Župarić Hamo, Dina Ivas, Michel Camlić, Tomislav Šestan i Alen Topalović. Posebnost je očita posebice u nastupima uživo, gdje često iznenade činjenicom da njihovu glazbu stvaraju čak dvije bas gitare. Ni naziv ovog benda nije slučajan, već veliki značaj pridaju Zazuumu – magarcu poznatom ljubiteljima animiranih filmova iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Zazuum je magarac vesele naravi koji se otkači kad ga netko potegne za rep, nakon čega nastupa kaos prouzročen njegovim ritanjem. Glazba koju sviraju ima svoj korijen u staroj školi. Mighty Zazuum povukao je zvuk progresivnog rocka, a psihodelija 60-ih i 70-ih godina čini jedan od potpornih stupova njihove glazbene konstrukcije. Izričaj su, međutim, prošarali i modernijim zvukovima koji im daju određeni ambijentalan štih. Osim glazbom, članovi ovog pulskog benda povezani su i zajedničkom filozofijom.

Ukoliko želite nabaviti neke od predmeta koje su pripremili članovi benda i na taj način pomoći u tome da glazba pulskog Mighty Zazuuma izađe na vinilu, posjetite stranicu njihovog Pledgemusic projekta: http://www.pledgemusic.com/projects/into-the-unknown.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni