Vije-sti

Mixed up Mary & The Marshmallow Notebooks u Spunku

Mixed up Mary & The Marshmallow Notebooks u Spunku

U petak, 11.09., u Spunku će se održati koncert grupa Mixed up Mary i The Marshmallow Notebooks. Početak je zakazan za 22:00, a upad je besplatan.

Mixed up Mary naziv je chamber-pop sastava u kojemu kreativnu osnovu čine Ana i Konrad Lovrenčić. 
Mum doista "pomiješa" sve čega se dotakne, pa u njihovu izričaju ima distorzija na klaviru te elemenata trip hopa te jazza, zvukova koji idu WOOOSH i koječega. 
"Rano je za sutra" je njihov prvi je EP kojeg su objavili u lipnju 2015., a objedinjuje 5 pjesama svjetovnog karaktera i duševnih bolesti. 

Nakon što je pod starim imenom Marshmallow snimio više od deset, a manje od petnaest lo-fi albuma (nije siguran), Matija Habijanec je pod novim imenom The Marshmallow Notebooks snimio istoimeni album koji se prvo pojavio na internetu kao besplatni download, pa na mnogim godišnjim listama najboljih albuma u regiji, a onda i na vinilu koji je izašao za improviziranu izdavačku kućicu Noisy Night. Radi se o posljednjem - barem u dogledno vrijeme - nastupu postave u kojoj su, uz Matiju, još i Vlado Mlady (doboš + činela), Ana Franjić (bas) i Matko Botić (mandolina) jer pola benda odlazi iz ove najbolje od svih najboljih država. The Marshmallow Notebooks su za svojevrsni oproštaj od zagrebačke publike poželjeli odsvirati jedan ponoćni koncert u dragom im Spunku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni