Vije-sti

Muzički biennale Zagreb nominiran za prestižnu europsku nagradu!

Muzički biennale Zagreb nominiran za prestižnu europsku nagradu!

Europska udruga festivala (EFA) i Međunarodni EFFE žiri predvođen Sir Jonathanom Millsom objavili su 24 laureata koji se natječu za EFFE nagradu 2019-2020.

Ova biennalska nagrada prati umjetničke festivale koji su se tijekom svog održavanja dokazali po umjetničkoj izvrsnosti, a u isto vrijeme su imali jaki utjecaj na lokalnoj i regionalnoj kulturnoj suradnji. Manifestacija EFFE - Europa za festivale, festivali za Europu pokrenuta je od strane Europske udruge festivala, a financira je Europska komisija. Dobitnici nagrada bit će poznati 26. rujna ove godine, na ceremoniji koja će se održati u Bruxellesu u Centru za umjetnost.

Predsjednik EFA-e, Jan Briers, istaknuo je kako mu je drago vidjeti da ovogodišnji laureati predstavljaju široku europsku kulturnu scenu i razne discipline, od digitalne umjetnosti pa sve do opere. Festivali su odabrani među čak 715 prijava, a među nominiranima za nagradu pored Ars Electronice i BBC Promsa se našao i Muzički biennale Zagreb! 

Podsjetimo, Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb održao se u travnju ove godine. Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb predstavio je široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Nastupilo je preko 400 domaćih i stranih izvođača koji su predstavili najbolje od domaćeg i svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Sljedeći Muzički biennale Zagreb održat će se u travnju 2021. godine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni