Vije-sti

Najavljen Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

Najavljen Koncert za život u sjećanje na Anu Rukavinu i maestra Vjekoslava Šuteja

U sjećanje na Anu Rukavinu Erceg i maestra Vjekoslava Šuteja u petak, 13. ožujka, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održat će se tradicionalni, jedanaesti po redu Koncert za život.

Kao i svake godine, ovaj koncert u organizaciji Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, humanitarnog je karaktera te će okupiti poznate glazbenike koji, zajedno s građanima, na taj način podupiru aktivnosti Zaklade. Dio prihoda od prodaje ulaznica namijenjen je proširenju Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te stručnom usavršavanju mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija.

Koncert za život će se održati pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Na Koncertu za život u sklopu Plavog ciklusa nastupit će Zagrebačka filharmonija i makedonski pijanist Simon Trpčeski pod vodstvom dirigenta Simona Krečiča, a među najljepšim djelima glazbene literature na programu će se naći djela L. van Beethovena i A. Borodina.

Uz pratnju Zagrebačke filharmonije, svi posjetitelji moći će uživati u najljepšim djelima glazbene literature te slaviti ono najdragocjenije – život. Svi koji žele biti dio ove raskošne glazbene večeri mogu ulaznice po cijeni od 120, 150 i 180 kuna kupiti na blagajni Zagrebačke filharmonije ili online na ulaznice.hr.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni