Vije-sti

Najavljeno posljednje izdanje Pozitivnog koncerta

Najavljeno posljednje izdanje Pozitivnog koncerta

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema danas je održana press konferencija povodom 20 godina rada HUHIVa i 15. i posljednjeg izdanja Pozitivnog koncerta.

Pozitivan koncert, naša najznačajnija i najdugovječnija dvoranska svirka svojim će 15. izdanjem ujedno i završiti svoj put. S Dubioza Kolektivom, kao headlinerom oba dana, i uz najjači lineup dosad, velikim dvodnevnim događanjem 22. i 23. studenog u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova Pozitivac odlazi u povijest.  Pozitivan koncert u svojih je 15 godina postao i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji, a višestruko je ispunio svoju misiju, dotaknuo mnoge generacije i utjecao na stvaranje zdravijeg društva. Najvažniji domaći glazbeni zimski događaj tako će poslati pozitivnu poruku kroz glazbu i obilježiti Svjetski dan borbe protiv AIDS-a u obliku dvodnevnog festivala.

Pozitivan koncert prerastao u najveći dvoranski koncert i glazbeni vrhunac godine, a činjenica da je kroz dosadašnjih 14 godina kroz dvorane Pozitivca prošlo 150 tisuća ljudi čini ga najposjećenijim godišnim urbanim glazbenim događajem. Ovogodišnjim izdanjem, u kojem će uz dvodnevne headlinere Dubioza Kolektiv nastupati i veklika imena kao što su Darko Rundek, Mile Kekin, Tram 11 i Krankšvester, završavamo s koncertom u formi kakvu je dosad imao, jednostvano smatramo da je ispunio svoju svrhu. Ostavit ćemo otvorena vrata da ga jedan dan ponovo pokrenemo prilagođenog za mlađe generacije koji su nam glavni target. Do tada nas čeka najbolje i najmoćnije izdanje našeg koncerta, 22. i 23. studenog u Velikoj dvorani Doma sportova - poručio je Sanjin Đukić, organizator Pozitivnog koncerta.

Glazba je moćan medij za prenošenje snažnih i angažiranih poruka, a upravo je na toj činjenici stasao Pozitivan koncert. Snažna edukativna, kao i humanitarna komponenta, naglašena je kroz jaki lineup, te glazbene ikone i imena koja dopiru do mladih, a svojim sudjelovanjem i potporom šalju poruke o svjesnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, anti-diskriminacije, te o potrebi za AIDS-free generacijom. To samo govori o važnosti i utjecaju kojim udruga HUHIV, Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i LAA ukazuju na probleme AIDS-a te postaju glasnici za goruće teme današnjice.

Udruga HUHIV 25. listopada, uz 15. Pozitivni koncert obilježava i 20 godina rada i uspješnih rezultata. Od početaka HUHIV-a i pružanja psihosocijalne podrške osobama koje žive s krvlju i spolno prenosivim bolestima aktivnosti su se neprestano razvijale do otvaranja prvog izvaninstitucionalnog centra za savjetovanje te anonimno i besplatno testiranje u Hrvatskoj s preko 10 000 educiranih korisnika, 2 mobilne aplikacije od kojih Spolno zdravlje ima preko 12 000 preuzimanja, brojnih edukacija za mlade i stručnjake različitih profila, nacionalnih kampanja te različitih aktivnosti usmjerenih na prevenciju, HUHIV i dalje uz podršku partnera i suradnika od Grada Zagreba, Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, multidisciplinarnu suradnju nastavlja pratiti trendove koji se brzo mijenjaju i educirati što više mladih - poručili su iz HUHIV tima.

HUHIV će već tradicionalno povodom obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a organizirati Info šator na Cvjetnom trgu u petak, 29. studenog. Info šator namijenjen je svima koji se žele informirati o spolnom zdravlju, a stručnjaci će odgovarati na pitanja, dok je za mlade organiziran interaktivni program s influencerima. 

Svrha i misija Pozitivnog koncerta i dalje će živjeti i razvijati se. Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu edukaciji i zdravlju mladih u formatima prilagođenim novim generacijama, s ciljem stvaranja „AIDS free“ generacije.

 

Najveći bend naše regije, Dubioza kolektiv, nastupit će s punim koncertom obje večeri, 22. i 23, studenog, i s dva različita seta, a time će zaokružiti posebnu vezu s Pozitivcem započetu 2011. i nastavljenu 2014. pred rasprodanim dvoranama. U petak, 22. studenog program u Domu sportova otvara Manntra, nakon koje se na pozornicu penju Mile Kekin sa svojim solo materijalom i jedan od najvećih autora našeg podneblja, neponovljivi Darko Rundek s Ekipom. U subotu, 23. studenog čast da otvori koncert pripala je zagrebačkom Antenatu, poslije kojih dolaze dvije hip hop institucije, otrovan dvojac Krankšvester, kao i Tram 11.

 

ULAZNICE

Standardno povoljne ulaznice za Pozitivan koncert u prodaji su po 90 kn, a ostane li ih na dan koncerta će im cijena biti 100 kn.

Vlasnici dvodnevnih festivalskih ulaznica morat će ih prvi dan zamijeniti za narukvicu pred Domom sportova. Dvodnevne ulaznice nisu prenosive na druge osobe, a ulaz na subotnji program bit će uz pokazivanje narukvice na ulazu.

 

Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Rockmark (Berislavićeva 13) i Aquarius CD Shop (Varšavska 13), Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2a), sva prodajna mjestima Eventima i online www.eventim.hr. Kupci koji ulaznice plaćaju Mastercard® ili Maestro® karticama online preko Eventima ostvaruju popust od 10%.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni