Vije-sti

Nove boje harfe anneleen lenaerts u crvenom ciklusu

Nove boje harfe anneleen lenaerts u crvenom ciklusu

Samo tjedan dana nakon koncerta s mladim hrvatskim pijanističkim majstorom Brunom Vlahekom, Zagrebačka filharmonija, u sklopu Crvenog ciklusa, održat će koncert s još jednim glazbenim čudom od djeteta i mladom istinskom zvijezdom klasične glazbe.

Iako joj je tek 30 godina, Belgijanka Anneleen Lenaerts jedna je od najboljih svjetskih harfistica i već je održala koncerte s najprestižnijim orkestrima diljem svijeta, a od 2010. vođa je harfističke dionice u slavnoj Bečkoj filharmoniji.

Prošle godine potpisala je ugovor s izdavačkom kućom Warner Classics, za koju snimaju neki od najvećih klasičnih glazbenika poput legendarne i ponajbolje živuće pijanistice Marthe Argerich i najboljeg svjetskog flautista Emmanuela Pahuda, koji će također ove sezone nastupiti sa Zagrebačkom filharmonijom. Također, Warner Classics vlasnik je prava na glazbu operne dive Marije Callas, a prisustvo Anneleen Lenaerts u tom društvu dovoljno govori o kvaliteti ove glazbenice.

U umijeću Anneleen Lenaerts, zagrebačka će publika moći uživati u petak, 24. studenog, na koncertu pod ravnanjem šefa dirigenta Davida Danzmayra u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Koncert Anneleen Lenaerts s našim orkestrom održat će se u sklopu petog međunarodnog Zagrebačkog harfističkog festivala, prvog i jedinog međunarodnog harfističkog festivala u Hrvatskoj, koji domaćoj publici donosi nastupe vrhunskih harfista s čijim mogućnostima i ljepotom zvuka mnogi nisu upoznati.

Upravo nastup Anneleen Lenaerts i Zagrebačke filharmonije bit će vrhunac festivala s obzirom na status zvijezde koji ona ima u međunarodnim glazbenim krugovima, ali i savršena prilika da bolje upoznate zvuk harfe u izvedbi vrhunske umjetnice.

Priznata harfistica izvest će Concierto de Aranjuez, slavno djelo jednog od najistaknutijih španjolskih kompozitora 20. stoljeća – Joaquina Rodriga u verziji koncerta za harfu i orkestar. Originalno je kompozicija skladana kao koncert za gitaru, no upravo je harfistička izvedba Anneleen Lenaerts jedna od onih koja ju je proslavila i koja nikad ne ostavlja publiku ravnodušnom.

Opustite se uz magični zvuk harfe i orkestra u petak, 24. studenog u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Uz nastup solistice Anneleen Lenaerts , Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem šefa dirigenta Davida Danzmayra izvest će poznati valcer Ruže s juga, koji se smatra jednom od najznačajnijih skladbi Johanna Straussa, i 1. simfoniju u e-molu, skladatelja Jeana Sibeliusa.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni