Vije-sti

Novi singl Heidi šeće psa nema veze s pameću

Novi singl Heidi šeće psa nema veze s pameću

Optimizam, lakoća postojanja i život do maksimuma inspirirali su članove benda Heidi šeće psa Hrvoja Borošića i Smiljanu Štrbac Heidi na pisanje „Avanture“, možda i najzrelije njihove pjesme do sada.

Iako tematizira putovanja koja čine život zanimljivijim, simbolika je jasna; od rođenja smo na putu, a o puno faktora ovisi kamo zapravo idemo i gdje ćemo dospjeti. Ono na što možemo utjecati je odluka da se na tom putu dobro zabavimo i sva iskustva, i pozitivna i negativna okrenemo u svoju korist, jer ne kaže se uzalud da je puno gore žaliti za onim što nisi, nego za onim što jesi napravio.

Jako volim ovu pjesmu jer je puna metaforike. Govori o putovanjima, maštanjima o putovanjima, ali i o tome da je život jedno veliko putovanje, avantura te da ga treba živjeti punim plućima. Prvi put na pjesmi imamo brasseve koje su nam odsvirali stvarno renomirani glazbenici s kojima je bio užitak surađivati, a koji su nam obogatili zvuk i dali pjesmi još veću širinu i neku novu dimenziju. Hrvoje nam je osmislio zabavan, veseo i šaren spot, a uvijek nasmijan i smiren Doringo je to sve odlično snimio i posložio, tako da mislim da smo i u audio i u vizualnom smislu napravili veliki korak naprijed - izjavila je pjevačica benda Heidi o pjesmi za koju je aranžman, zajedno s bendom osmislio stalni suradnik benda i glavni kreator njihova prepoznatljivog zvuka, cijenjeni producent Srđan Sekulović Skansi.

Zanimljiv videospot u režiji Doringa sniman je u stop motion tehnici u Slamasonik studiju i ne ostavlja ni najmanju mogućnost skretanja pogleda s ekrana. Nastao je prema zamisli osnivača benda Hrvoja Borošića koji se pokazao izvrsnim u ulozi scenarista, kostimografa i scenografa, opskrbljujući set maštovitim kreacijama, rekvizitima te uspomenama prikupljenim na mnogobrojnim putovanjima koja su i Hrvoju i Heidi velika strast.

Dosta putujemo i svi motivi koji se protežu kroz spot, fotografije, suveniri, magneti su uspomene s naših putovanja i refleksije nekih proživljenih trenutaka. Ali najdraži rekvizit nam je svakako luftić u obliku divovskog flaminga, koji smo posudili, ali bez jednog malog detalja – pumpe, pa smo ga svi zajedno pokušavali napuhati na dah dok nismo popadali u nesvijest. Onda smo se razletjeli po susjedstvu i uspjeli posuditi pumpu za bicikl - otkrio je Hrvoje detalje sa snimanja spota koje se na kraju pretvorilo u svojevrsnu avanturu koja će sigurno naći mjesta na polici sjećanja svih članova benda.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni