Vije-sti

Objavljena reizdanja albuma Paula McCartneya & Wings -

Objavljena reizdanja albuma Paula McCartneya & Wings - "Wild Life" i "Red Rose Speedway"

Odnedavno su u katalogu legendarnog Paula McCartneyja dostupna dva nova reizdanja albuma iz njegove Wings ere. „Wild Life“ i „Red Rose Speedway“ .

Deluxe reizdanje albuma „Wild Life“, originalno objavljeno 1971. godine, dolazi u setu od 3 CD-a koji sadrže raritete poput rough mixeva i b-strana pjesama te DVD-a sa snimkama iz kućnog studija i tijekom proba. "Wild Life" super deluxe box set također uključuje i knjigu koju je napisao glazbeni urednik Rolling Stone časopisa - David Fricke. Knjiga daje uvid u nastajanje albuma i pjesama, a sadrži i do sad neobjavljene intervjue.

Red Rose Speedway” deluxe set sastoji se od 3 CD-a, 2 DVD-a i 1 Blue-ray, a sadrži b-strane pjesama, alternativne verzije mikseva i dosad neobjavljen materijal iz te ere. Obožavatelji će također imati priliku pogledati brojne intervjue i glazbene spotove, a prava je ekskluziva dosad nikad viđen film „The Bruce McMouse Show“. U izdanje su uključene i skice likova koje je McCartney sam osmislio za potrebe filma.

Dostupan je i "Wings 1971 - 1973" box set koji uključuje super deluxe verzije oba albuma i najnoviji live album "Wings Over Europe", koji sadrži 20 pjesama odsviranih na europskim turnejama u tom razdoblju.

Paul McCartney rođen je 1948. godine u Liverpoolu, a kao član legendarne skupine The Beatles ispisao je neke od najvažnijih stranica u povijesti glazbe. Osim glazbom, bavi se i aktivizmom, te već dugi niz godina promovira vegetarijanstvo. Sastav Paul McCartney & Wings osnovao je 1971. godine sa suprugom Lindom na klavijaturama, a preostali članovi bili su bubnjar Denny Seiwell i gitarist Denny Laine (Moody Blues).

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni