Vije-sti

Opeth premijerno u Zagrebu!

Opeth premijerno u Zagrebu!

Legende švedskog progresivnog metala i jedan od najznačajnijih bandova žestoke glazbe uopće posljednja 3 desetljeća, veliki Opeth, dolaze na svoj premijerni koncert u Hrvatskoj.

Nastupit će 22.03. iduće godine u Tvornici kulture. Ekskluzivan klupski koncert i jedini njihov nastup u regiji prilika je za domaće fanove da konačne uživo provjere Mikaela i ekipu, po mnogima svirački jednu od najboljih skupina glazbenika unutar metal žanra.

S gomilom studijskih izdanja iza sebe, od kojih je još uvijek aktualni "In Cauda Venenum" objavljen prošle godine, Opeth su kroz karijeru prolazili kroz mnoge žanrove, zadržavši se u posljednje vrijeme na klasičnom progresivnom rocku, koji uz povremena skretanja prema starim žešćim smjerovima ima sada sve više upliva i jazza.

Naoružani prebogatim katalogom i na svom sviračkom vrhuncu, Opeth su danas institucija progresivnog modernog zvuka i band koji je utjecao na cijeli niz današnjih prog bandova. Na koncertu u Tvornici kulture predgrupa će im biti sjajni islandski rockeri The Vintage Caravan.

Ulaznice u prodaju kreću u ponedjeljak 13.07. po early bird cijeni od 180 kn. 14.09. cijena se penje na 200 kn, a ostane li ih, ulaznice će na dan koncerta iznositi 230 kn.

Prodajna mjesta su: Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius, Dallas (Rijeka), sva Eventimova prodajna mjesta i online na eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni