Vije-sti

panakota predstavlja novi singl „Vodenjak“ i najavljuje zodijački ep

panakota predstavlja novi singl „Vodenjak“ i najavljuje zodijački ep

panakota je novo lice na zagrebačkoj alt-pop sceni kojem kreativno vodstvo potpisuje Duga Bavoljak, a glazbu radi s Mirnom Čupić, gitaristicom iz sestrinskog indie benda Kaleido.

U produkciji im se pridružuje i Nikola Krgović, zagrebački producent i DJ, dok bend upotpunjuju Branimir Blažević i Laura Matijašević.

Nakon Bika, singla kojim je odlučila probiti led, panakota za nadolazeći EP odlučuje zaokružiti temu zodijaka i u priču unosi još 3 znaka od kojih je svaki predstavnik jednog od 4 elementa: vatre, vode, zemlje i zraka. 

"Naš najnoviji singl priča priču o Vodenjaku kao stvorenju koje se iz svemira spušta među smrtnike kako bi nagovijestio proljetne kiše. U svom putovanju između sna i jave, kroz mistični svijet nimfi i čudnih biljaka, on se pokušava riješiti okova običnosti i postati vizionar u svijetu punom mediokriteta", objasnili su ideju članovi panakote.panakotina muzika onakva je kakvo joj je i ime: slatka i mekana, s daškom pomaknutosti. Teksture, eterična atmosfera, sanjivi vokali, brass i sočni beatovi koji tjeraju na gibanje neke su od stvari koje se mogu čuti u njihovoj glazbi. 

Suprotno Biku, koji je nastao kao zezancija prilikom rođendana kantautorica, za rađenje Vodenjaka panakota se bavi mitologijom i mistikom zodijaka kako bi naučila nešto više o znaku u čijoj koži ne živi. Tako se bliži kraju priča o EP-u koji će svjetlo dana ugledati krajem veljače u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk, a na kojem su ostala dva pripadnika zodijaka pomno birani i istraženi kako bi zvuk, a i tekst odgovarali onome što je panakota u svijetu zodijaka doživjela.

Pjesma 'Vodenjak' u izdanju izdavačkih kuća Basic & Rough i Mudri Brk dostupna je putem svih digitalnih glazbenih platformi.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni