Vije-sti

Partibrejkers sviraju na INmusic festivalu

Partibrejkers sviraju na INmusic festivalu

Partibrejkers

Krenuli prema nama

Neuništivi garažni rokeri. Jedan od temelja YU rock scene te ujedno glazbena lektira onima koji su rođeni kada i njihove najpoznatije pjesme. Sve ovo, ali i puno više, pada na pamet kada čujemo za legendarne Partibrejkerse. Čak i nakon trideset i dvije godine Partibrejkersi oduševljavaju svojim neposrednim i moćnim rock zvukom te uvijek iskrenim nastupima. Zbog Partibrejkersa i njihovih rock himni u prvim će se redovima u svojim kožnjacima nerijetko gibati različite generacije ljubitelja sirovog zvuka.

Partibrejkers su davne 1982. osnovali Zoran Kostić Cane i bubnjar Goran Bulatović Manza, a ubrzo im se pridružuju gitaristi Nebojša Antonijević Anton i Ljubiša Konstadinović Ljuba. Iste godine održavaju svoj prvi nastup u Dadovu kao predgrupa bendu The Fifties. U Zagrebu su jednom prilikom za tri dana održali pet koncerata. Tom prilikom na njih je uho bacio i Džoni Štulić koji se ponudio da im bude producent. Već 1985. snimaju svoj prvi album "Partibrejkers I", koji i danas predstavlja jedan od najutjecajnijih debitantskih albuma ikad objavljenih na području bivše Jugoslavije.

Nakon prekida i ponovnog okupljanja, bend 1988. izdaje novi album, koji se trebao zvati "Kobila i pastuv preljubnik", no greškom dizajnera koji je zaboravio staviti naslov na omot ploče, album je nazvan "Partibrejkers II". Bend nastavlja s radom punom parom i već sljedeće, 1989. godine snima treći album na kojem surađuju s Giletom iz Električnog Orgazma. "Kreni prema meni", "Zemljotres", "Hipnotisana gomila", "Ono što pokušavam sad" tek su neki od hitova s albuma koji za njih označava definitivnu prekretnicu i proboj na SFRJ scenu. Ovo rezultira velikom turnejom po SFRJ, tijekom koje su nekoliko puta nastupali kao predgrupa Motorheadu.

U godinama koje slijede, intenzivno nastupaju u inozemstvu i izdaju albume "Kiselo i slatko" "Ledeno doba", "Gramzivost i pohlepa", te 2007., nakon gotovo 5 godina stanke, album "Sloboda ili ništa". 2010. izlazi njihov drugi live album pod nazivom "Krš i Lom", nastao na dva koncerta u klupskoj atmosferi beogradskog Doma omladine te biografija benda "Srce kuca tu je".

Partibrejkers nam se vraćaju nakon što su već jednom prilikom pošteno prodrmali publiku INmusic festivala i u trenutku kada  pripremaju novi album „Sirotinjsko carstvo“. Već možemo slušati singl Sitna lova, a Cane poručuje da ostatak albuma možemo očekivati do kraja ljeta. Dakle, kao i zadnji put, očekujte pregršt starih i novih hitova ispunjenih čistom rock energijom.

Pripremite se na vrijeme za Partibrejkerse i ostala velika imena INmusic festivala. U atmosferu istinskog rocka uđite već 10. lipnja. Tada na Zagrebačkom Velesajmu nastupaju kultni Queens of the Stone Age. Još samo danas kupite karte za Queense i to za svega 190 kuna!

Ulaznice za Queens of the Stone Age i INmusic festival potražite u Tisak media centrima , Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) te online na službenoj stranici festivala inmusicfestival.com.

http://www.youtube.com/watch?v=stWPvX3DfxM
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni