Vije-sti

Post-rockeri The Ills ponovno u Zagrebu

Post-rockeri The Ills ponovno u Zagrebu

Slovački post rock band The Ills vraćaju se u Zagreb i to u Tvornicu kulture u srijedu 1. veljače 2017.

Ono što je počelo 2008. godine u Bratislavi, kada su u malom stanu punom raznih instrumenata počeli vježbati, postalo je pravi bend. Iako ih stavljaju pod kapu post-rocka, zapravo se shoegaze i elementi math-rocka i prog-rocka čuju u njihovim pjesmama. Najviše ih karakteriziraju live nastupi i vještina na istrumentima, kao i intenzivna atmosfera koju kombiniraju s punk i hardcore stavom.

Kritika hvali njihovu savršenu uigranost na pozornici, način na koji kombiniraju žanrove, te snagu, emocije i stil, kao i nastup koji vas u potpunosti obuzme. 

Dvije gitare, bubnjevi i bas čine ovaj bend bez vokala koji je utabao svoj put na raznim koncertima i festivalima kao što su Iceland Aiwaves, Pohoda, Incubate, Colours of Ostrava, Waves Vienna, Waves Bratislava, Wilsonic, Creepy Teepee i Rock For People.

Jedan su od najaktivnijih live bendova u Slovačkoj, a nastupali su i u Danskoj, Islandu, Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Poljskoj, Češkoj, Makedoniji, Hrvatskoj, te su pozornicu dijelili s izvođačima kao što su And So I Watch You From Afar, God Is An Astronaut, Russian Circles ili Rosetta.

Ills su do sada objavili 4 LP-a i 2 EP-a. Nakon debitantskog albuma “To Wish Impossible Things” (2010) i hvaljenih “Splendor” (2012) i “Zoya” (2014), prošle godine objavili su četvrti i do sada najbolji album po ocjeni kritike “Ornamental or Mental” .

Ulaznice
Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 20kn, dok će na ulazu biti 30kn.
Službena prodajna mjesta
Tvornica kulture (Ljudevita Posavskog 1)
Aquarius CD shop, Varšavska 13
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Entrio – www.entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni