Vije-sti

PREMIJERA: Detective Jones -

PREMIJERA: Detective Jones - "Vlakovi"

Detective Jones odlučio je ovo ljeto započeti svojim albumom prvijencom i novom pjesmom s albuma – ‘’Vlakovi’’. Pjesma 'Vlakovi' zadnja je pjesma, a i zadnji singl s albuma prvijenca – 'Istraga'. Sporijeg tempa od ostatka albuma, pjesma se ističe i pomalo melankoličnim feelingom koji ostavlja kod slušatelja.

Tema i tekst su svakako višeznačni i pozivaju na više slušanja. Gitaru je odsvirao Luka Geček (Mayales), klavijature Zdeslav Klarić (Pips Chips & Videoclips) dok je za produkciju zaslužan Bojan Šalamon. Iza sjajnog i evokativnog spota stoji Dinko Čvorić – Doringo.

S obzirom da sam imao slobodne ruke oko vizualnog rješenja spota, odlučio sam se na kolaž kako tehnika tako i video materijala kojim sam dočarao daljnje asocijacije na sam tekst. U dogovoru sa bendom smo u startu odlučili da idemo sa crno bijelom varijantom, tako da je naglasak na kontrastu i težini kadra. -  izjavio je redatelj Doringo o videospotu za pjesmu ‘Vlakovi’.  

Na albumu 'Istraga' nalazi se 9 pjesama koje žanrovski pripadaju rocku, a dostupan je u digitalnom izdanju na Spotifyu, Deezeru, iTunesima i svim ostalim digitalnim servisima. Upravo tako na albumu možete naći pjesme među kojima se ponajviše izdvajaju ‘Mala u rnr čizmama, ‘Kety ima vel’ki gun’, ‘Mrav na suncu’.

 

 

'Istraga' je neurotično šaren album, glazbeno istraživanje osobnosti i identiteta. Proces nastanka i snimanja bio je dug, ali zanimljiv i poučan. Ja, kao većinski autor naučio sam puno o stvaranju i kolaboraciji, granicama i bezgraničnosti kreacije, stvaranju nečega iz ničega, beskrajnoj igri. Nakon cca 8 godina tog procesa izlazim kao ponešto bolja, definitivno odlučnija osoba. Sve to dugujem tim ljudima i samo se mogu nadati da će slušatelji to prepoznati, barem na trenutak i poželjeti isto ili slično za sebe. Rastao sam uz pjesme i one uz mene. Kako ja vidim stvari, 'Istraga' je tek početak za Detective Jones i za mene osobno. - rekao je Denis Špičić o svom albumu prvijencu. 

Album 'Istraga' u izdanju Dallas Recordsa dostupan je na svim digitalnim servisima.

Ukrcajte se u vlak. Idemo na putovanje.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni