Vije-sti

Punčke objavile novu pjesmu i spot “Ocean” te najavljuju koncerte u Zagrebu i Osijeku

Punčke objavile novu pjesmu i spot “Ocean” te najavljuju koncerte u Zagrebu i Osijeku

Ženski indie rock trio Punčke objavile su novu pjesmu “Ocean” uz koju dolazi i prateći videospot. Pjesma “Ocean” najava je njihovog drugog albuma koji bi svjetlo dana trebao ugledati krajem 2015. godine.

Nova pjesma je snimana u Kramasonik studiju u Zagrebu pod producentskom palicom Hrvoja Nikšića, a mix i mastering je radio Mark Mrakovčić. “Ocean” je pjesma u kojoj Punčke još jednom pokazuju da su ove djevojke odlične u onome što rade. Žestoki zvuk, moćna kombinacija gitare, bassa i bubnja, koje potpisuju Lucija, Anja i Ruby, te iskreni upečatljivi tekstovi ono su što je Punčke stavilo pod povećalo regije od samih početka.

 Uz pjesmu dolazi i prateći videospot koji je sniman u suradnji s ekipom iz Beograda, a čine ju Staša Tomić koji potpisuje režiju i montažu, Miloš Gojković je direktor fotografije, a za VJ-ing je zadužen Incredible Bob. Radnja spota paralelno prikazuje dvije priče. Prva se odnosi na emocije koje izvođač proživljava u trenutku izlaska pred publiku i način na koji ih publika može uvjetovati svojim ponašanjem, dok druga prikazuje razvoj odnosa izvođača i publike.

 

Nova pjesma također označava i uvod u veoma aktivno razdoblje za Punčke. Trojka će se posvetiti radu na novom albumu, ali je spremna i za koncertne pohode, među kojima će se naći i par velikih svirki. Prvi koncert na rasporedu je Tulum u dvorani Zrinjevac u Osijeku 28. ožujka kada će nastupiti uz punk folk wellness mašinu Brkove i hip-hop trio Dječake. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 50 kuna u pretprodaji, te 60 kuna na dan koncerta, na Entrio.hr i Eventim.hr, te na njihovim prodajnim mjestima.

 Nakon toga na red dolazi Zagreb kada će Punčke pohoditi Veliki pogon Tvornice kulture 18. travnja. Samostalni zagrebački koncert stavit će točku na izuzetno uspješan album “Sunčano s povremenom naoblakom” i najaviti novo izdanje benda. Bit će to sjajna prilika vidjeti Punčke u punoj snazi na najvećem solo koncertu na kojem će predstaviti svoju moćnu kolekciju zaraznih pop melodija i tekstova često nošenih distorziranom bukom i kontroliranim kaosom, zbog čega su i postale jedan od najtraženijih bendova u regiji. Ulaznice za koncert u prodaji su po cijeni od 30 kn, dok će na dan koncerta cijena iznositi 40 kn. Ulaznice se mogu kupiti u Tvornici kulture, te na Entrio.hr i Entrio prodajnim mjestima.

 Linkovi:

http://punchke.bandcamp.com

http://www.facebook.com/puncke

http://twitter.com/Punchke

http://www.youtube.com/user/punckeband

Punčke su LAA bend.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni