Vije-sti

Them Moose Rush i Jonathan predstavit će se na Eurosonic festivalu

Them Moose Rush i Jonathan predstavit će se na Eurosonic festivalu

U četvrtak, 14. siječnja u Groningenu u Nizozemskoj, na najvećem europskom showcase festivalu, ispred više od 1000 glazbenih profesionalaca iz cijelog svijeta te mnogobrojnom međunarodnom publikom, predstavit će se dva odlična hrvatska benda koji su se domaćoj publici predstavili i na INmusic festivalu.

Prije svjetske popularnosti, na Eurosonicu su nastupili Adele, George Ezra, Hozier, Bastille, James Blake, Royal Blood i mnogi drugi, a na ovogodišnjem Eurosonic Noorderslagu najbolje od nove hrvatske suvremene autorske glazbe predstavit će Them Moose Rush i Jonathan!

Them Moose Rush svojom originalnošću mijenjaju standardnu percepciju rock tria. Popularni glazbeni portal Noisey izdvaja ih kao jedan od energičnih perspektivnih bendova na koje bi se trebala obratiti pažnja. Uz preporuku na noisey.vice.com/nl dodano je kako "Them Moose Rush kombiniraju heavy metal, zarazne gitarističke rifove sedamdesetih i elemente progresivnog rocka te na taj način ostvaruju jedinstveni zvuk." Riječki indie bend Jonathan već je sa samo nekoliko prvih izdanih pjesama osvojio domaću publiku i medije. Odličnim nastupima pokazali su se kao iznimno kvalitetan bend čija jedinstvenost proizlazi iz posebnosti svakog člana koje se prosperiraju kao kreativna cjelina koja odstupa od klasičnih žanrovskih kategorija. Oba benda nastupila su na INmusic festivalu i energičnim nastupima oduševili publiku. Nema sumnje kako je pred njima blistava budućnost te da će se iz Nizozemske vratiti bogatiji za mnogo novih fanova!

Eurosonic, najveći i najvažniji europski showcase festival, održava se od 13. do 16. siječnja u Groningenu u Nizozemskoj gdje će se na 36 pozornica predstaviti više od 300 izvođača. Festival svake godine privuče više od 40 000 posjetitelja i nekoliko stotina glazbenih stručnjaka iz raznih dijelova svijeta. Eurosonic festival dio je Eurosonic Noorderslag platforme za povezivanje europskih glazbenika koja mladim talentima pomaže probiti se na međunarodnom tržištu te je također dio najrelevantije konferencije profesionalaca u glazbenoj industriji. Svake godine na festivalu, uz niz panela i tribina o najaktualnijim temama u glazbenoj industriji, prezentira se različitost i bogatstvo glazbenih talenata iz raznih dijelova Europe. Eurosonic 2016. posebni tematski naglasak ima na 13 zemalja istočne srednje Europe (CEE regije) među kojima se nalazi i Hrvatska.
 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni