Vije-sti

Retro Free Stage uz goste iz Beograda

Retro Free Stage uz goste iz Beograda

U četvrtak, 12.ožujka, u caffe baru Retro održati će se novo izdanje programa Free Stage, na kojem će nastupiti Ilija Ludvig, Igor Agejev te Sofie Jane. Ulaz je besplatan.

Ilija Ludvig  je “underground kralj” Beograda već godinama. Ilija svira gitaru i pjeva, ima stand-up nastup tijekom koncerta, izražava se i kroz pjesme i vizualno, anagažiran u borbi protiv svih nepravdi ovog svijeta i voli pokazat koliko mu je stalo do svakoga od nas. Ilija je pjesnik, zabavljač i glazbenik. On je Woody Guthrie i Screaming Jay Hawkings i Billy Bragg i Lou Reed….
 

 
Igor Agejev, tekstopisac albuma prvijenca grupe Flyer i sjajni bariton baške klape Zvonimir. Glas koji se pronio ulicama Zagreba, hrvatske obale, Italije te nekih festivala privremeni je dom našao na Krku da bi se prije nekoliko mjeseci vratio zagrebačkoj publici. Za Igora već kažu da je „kantautor toplog srca i nevjerojatno moćnog glasa, koji svojom prilagodljivošću situaciji i pozitivnom energijom oduševljava publiku“
 

 

Sofie Jane, mlada američka kantautorica s trenutnom zagrebačkom adresom je početkom prošle godine objavila svoj debitantski singl Empty Words”, nakon čega je u ljetnim mjesecima uslijedila i objava prvog EP izdanja, jednostavnog (i iskrenog) naziva Honest.

 

 

Upečatljiv vokal i uhu ugodne melodije zainteresirale su publiku, a ubrzo je uslijedilo i njeno prvo koncertno predstavljanje pred zagrebačkom publikom – u sklopu programa Začarana Močvara.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni