Vije-sti

ROME @ GK Jabuka 27.09.

ROME @ GK Jabuka 27.09.

616586_10152701009323420_6773486987540084582_o

Luksemburški kantautor Jerome Reuter osnovao je ROME 2005. godine i od tada, ovaj umjetnik nevjerojatnim tempom snima i objavljuje brojne revolucionarne albume underground folk i postindustrial glazbenog izričaja. ROME-ov glazbeni i tekstualni svijet je istinski jedinstven, spajajući tradicionalno kantautorsko umjeće, neobične aranžmane i poeziju u golem intimni glazbeni jezik koji kombinira post-punk, šansonu, dark ambient, apokaliptični folk, pop, akustični rock, martial industrial i cold wave umotane u jedan impresivan i avangardni paket. Kroz seriju svojih iznimnih konceptualnih albuma, luksemburški je umjetnik razvio jedinstvenu “poeziju čežnje” koja izvire iz mračne i melankolične izmaglice neukorijenjenosti i koja se izražava kroz sveobuhvatan osjećaj usamljenosti i odbačenosti.

Protagonisti njegove glazbe su nenamjerni Camusovi “buntovnici”, suvremenici turbulentnih epoha 20. stoljeća: prognani i progonjeni, prezreni i neshvaćeni. Reuterove pjesme su ukorijenjene u tradiciju šansonijerskih heroja poput Jacquesa Brela i Lea Ferrea, kao i u mračnije likove (post-) industrial glazbene kulture. Tekstovi Rome-a su inspirirani svjetskom književnosti od Camusa do Geneta, a Jeromeova česta uporaba tehnika kolaža i sempliranja stvara novu vrstu intertekstualnosti riječi I zvuka. Lirska ljepota Reuterovih skladbi, dubine njegove poezije i kompleksni eksprimentalni aranžmani čine Rome neobično zahtjevnim glazbenim iskustvom. "A must" za glazboljupce, i nastup koji se ne propušta.

Karte u prodaji. 70 kn/na dan koncerta 90 kn DALLAS MUSIC STORE ZAGREB TKALČIĆEVA 7 DIRTY OLD SHOP ZAGREB TRATINSKA 18 DALLAS MUSIC STORE SPLIT NARODNI TRG 14 DALLAS MUSIC STORE RIJEKA SPLITSKA 2a

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni