Vije-sti

Rufus Wainwright 2. travnja @ Lisinski

Rufus Wainwright 2. travnja @ Lisinski

[caption id="attachment_834" align="aligncenter" width="547"]Rufus Wainwright Rufus Wainwright[/caption]  

Rufus Wainwright u srijedu nastupa u Lisinskom

Rufus Wainwright - jedan od najinovativnijih i najtalentiranijih glazbenika održat će koncert u Zagrebu, 2. travnja 2014. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Rufus Wainwright je bez sumnje jedan od najvećih pjevača, skladatelja i izvođača svoje generacije.

Rođen je u New Yorku, a odrastao u Montrealu. Kao pjevač i tekstopisac, u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, objavio je 8 studijskih albuma i 2 hvaljena live albuma, uključujući i ''Rufus Does Judy At Carnegie Hall'' koji je bio nominiran za Grammy. Najnoviji ''Vibrate – The Best Of Rufus Wainwright'' promovira na trenutno aktualnoj turneji u sklopu koje će posjetiti i Hrvatsku.

Njegov široki stvaralački opus zadire i u područje opere, kazališta i filma. Uz operu prima Donna, te novu operu koju piše, Rufus je također napisao mnoge pjesme za filmove, a neke od njih su se našle u blockbusterima kao što su ''Moulin Rouge'', ''The Brokeback Mountain'' i ''The Aviator'', te sada već kultna izvedba Cohenovog klasika ''Hallelujah'' za animirani hit film ''Shrek''.

Rufus Wainwright poznat je po svojim iznimnim koncertima, samostalnim i onim uz prateći bend. Uvijek i svagdje Rufus se dokaže kao izvanredan zabavljač, čemu može potvrditi i brojna hrvatska publika i poznate osobe domaće scene koji su bili na njegovom koncertu u Dubrovniku, 2013. godine.

Ovaj ekscentrični glazbenik u svojoj karijeri surađivao je s mnogim poznatim imenima s glazbene scene tako da se na opsežnom popisu mogu naći Pet Shop Boys, Shirley Basse, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Lou Reed, Boy George i Robbie Williams. Najnovija suradnja je upravo s Robbie Williamsom s kojim je snimo duet za pjesmu ''Swing Both Ways'' koja se nalazi na istoimenom Robbijevom albumu.

U sklopu turneje na kojoj promovira skorašnji izlazak novog albuma ''Vibrate: The Best of Rufus Wainwright'' Rufus će se hrvatskoj publici predstaviti samostalnim izvedbama uz klavir.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni