Vije-sti

S.A.R.S., Them Moose Rush, Mr. Albino na Ferragosto Jam 8

S.A.R.S., Them Moose Rush, Mr. Albino na Ferragosto Jam 8

Organizatori Ferragosto JAM festivala u Orahovici privode kraju line up za ovogodišnje 8. izdanje festivala. S.A.R.S., Them Moose Rush, Mr. Albino i DJ Kula posljednja su imena izvođača koji će nastupiti na Orahovačkom jezeru od 5.-9. kolovoza.

S.A.R.S. je koncertno nezaustavljiv nakon trijumfalnog koncerta u rasprodanom zagrebačkom Domu sportova. Početkom godine objavili su live album Mir i ljubav kojim su zabilježili atmosferu sa tog koncerta, no unatoč gužvovitom koncertnom rasporedu, pronašli su dovoljno vremena za snimanje posve novog, nedavno objavljenog, studijskog albuma Proleće. Menadžment  benda potvrdio je kako je nastup na Ferragostu jedina prilika da Slavonci uživo dožive bend ovog ljeta!

THEM MOOSE RUSH trojka je iz Bjelovara koja svira progresivni rock na jedan nevjerojatno moderan, ali opet retro način. Iza sebe imaju jedan album, a nedavno su objavili EP Three Pi One koji je počeo skupljati sve same pozitivne recenzije. Trenutno su u studiju Marka Mrakovčića i uskoro objavljuju drugi dio trilogije koji se nastavlja na prethodni EP. Možda su još uvijek bend za koji ne znate, no nakon ovogodišnjeg Ferragosta sigurno ćete ga zapamtiti.

MR. ALBINO pobjednici su ovogodišnjeg 19. HGF demo festivala u Zaboku i time su zasluženo dobili priliku da pokažu što znaju i publici na Ferragostu. Ljeto će provesti na turneji nakon koje odlaze u studio snimati svoj prvi službeni singl koji će zasigurno biti vrlo zanimljiv jer ovi alternativni outlaw rockeri svoj specifični zvuk dobivaju kombinacijom funka, bluesa i grungea.

KULA pokretač Vukovarskog VuBass festivala je još jedan od DJ koje će zabavljati do ranojutarnjih sati sve okupljene oko D.J. (DobroJutro) stagea.

Kao i prijašnjih godina HŽ Putnički prijevoz odobrio je popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu svih redovnih vlakova na udaljenosti većoj od 25 kilometara, za sve posjetitelje festivala Ferragosto JAM 8 koji dolaze iz cijene Hrvatske, kao i iz Slovenije, do stanice Zdenci-Orahovica. Popust se može koristiti od 4.8. do 10.8.2015. godine. Kao i svake godine, za sve putnike sa kupljenom Ferragosto ulaznicom, bit će organiziran prijevoz od željezničkog kolodvora do jezera i natrag.

Ulaznice su dostupne u tri varijante:

Festivalska/Piknik (95/120 kn), House of Pablo (40/50 kn) i D.J. (DobroJutro) (30/40 kn). Ulaznice je moguće kupiti preko sustava Entrio.hr, a u prodaju su puštene i fizičke festivalske ulaznice koje se mogu kupiti u svakom većem slavonskom gradu, kao i u Zagrebu. Detaljne informacije o prodajnim mjestima potražite OVDJE.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni