Vije-sti

Them Moose Rush objavili novi singl i spot

Them Moose Rush objavili novi singl i spot

Progresivni rock trojac Them Moose Rush predstavlja novi videospot za singl „Jude's Got Another“ kojim najavljuju novi, nadolazeći studijski album „Dancing Maze“ .

U inventivnom i zabavnom videospotu u ulozi znanstvenice pojavljuje Ana Jelić iz grupe Lika Kolorado, a opasno kemijanje u laboratoriju nailazi na prepreke i dobiva posve neočekivan rasplet. Videospot je nastao pod palicom Dinka Šimca (Beyond Pines Films) kojem je ovo već treća suradnja s bjelovarskim trojcem. „On je pandan naših razmišljanja o muzici u svijetu snimanja videa i dozvoljava da naši zajednički brainstorminzi ponekad uđu u domenu vrlo ambicioznog. Tako smo si ovdje zapravo u startu sami zadali dosta logistike i post produkcije, no imali smo fenomenalnu podršku svih prijatelja i čovjeka za direktorskom palicom s kojim je sve moguće.“ – komentiraju Them Moose Rush.

Glazbu i tekst za pjesmu „Jude's Got Another“ napisali su Them Moose Rush. Iza produkcije zajednički stoje Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush, dok mastering potpisuju Mark Mrakovčić i Them Moose Rush.

Pjesma „Jude's Got Another“ naći će se na albumu „Dancing Maze“ koji za etiketu Dostava Zvuka izlazi u svibnju ove godine. Uz više naginjanja prema pop prog zvuku u novoj pjesmi, Them Moose Rush otkrivaju da će album istražiti raznolikost stilova te biti dosta težak za klasično žanrovsko ukalupljivanje. Bit će to svojevrsni hommage evoluciji njihovog zvuka – uvijek na granici između „groovy“ (što se odnosi na Dancing) i „mathy“ (što predstavlja Maze).

Prije izlaska albuma, Them Moose Rush odlaze na mini europsku turneju, a među potvrđenim datumima posebno se ističe nastup 25. travnja na vrlo cijenjenom rock prog psych stoner Alterna Sounds festivalu u Munsteru.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni