Vije-sti

Seine objavio novi album

Seine objavio novi album

Hrvatski trio Seine, jedan od najoriginalnijih i žanrovskih najneuhvatljivijih regionalnih glazbenih fenomena, objavio je u petak, 22. 4. 2022. svoj treći album 'Naizust' za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records i francuski Vox Project, na kojem servira jedinstvenu viziju minimalističkog trip-pop misticizma.

Album je trenutačno dostupan u CD i digitalnom formatu, a na jesen dolazi i kao vinilno izdanje.

Ako je debitanstki album 'Sno sna' (2017.) bio intimni indie punk izljev, a njegov nastavak '22' (2019.) bio je skok u anksiozne i bučne trip-hop vode, treći album Seine karakterizira hrabar zaokret prema minimalističkim aranžmanima, utišanim instrumentalima i misterioznim atmosferama.

Kantautorski format i akustična gitara su prošlost. U prvom planu su digitalni instrumentali prošarani downtempo ritmovima, misterioznim suptilnim sintisajzerima, neobičnim bas linijama, hipnotičkim mikrofonijama, a ponegdje i malim gitarskim ukrasima. Srce albuma ostaje eteričan i zavodljiv androgeni glas, koji otvoreno koketira s pop pjevanjem i krade vašu pažnju. Akustični zvukovi vibrirajućih membrana bubnja na momente se uzbudljivo spajaju sa paletom sintetičkih zvukova unaprijed programiranih beatova, dok milujuće vokalne harmonije lagano lebde iznad enigmatičnih melodija.


Kao punokrvni original bez presedana, 'Naizust' predstavlja uvjerljiv odgovor na aktualne trendove dosadne reciklaže starih formata i opće nostalgije koja prožima regionalno i globalno glazbeno stvaralaštvo. Seine sa novim albumom potvrđuju status jedne od najhrabrijih i najzačudnijih punk bendova svoje generacije.

Koncertne promocije novog albuma Seine:
14.5.2022 @ Ljubljana, Gala Hala (SI) – dvojna promocija sa Moveknowledgement
21.5.2022 @ Beograd, Kvaka 22 (RS)
27.5.2022 @ Zagreb, KSET (HR) 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni