Vije-sti

Simple Minds predstavili

Simple Minds predstavili "Simple Minds Acoustic" album

Škotski bend Simple Minds objavio je novo studijsko izdanje "Simple Minds Acoustic", najavljeno singlom "Promised You A Miracle", nastalim u suradnji s KT Tunstall.

Relevantniji no ikad, Simple Minds danas su objavilinovo studijsko izdanje koje će naslijediti, po mišljenju mnogih, njihov najbolji album u 30 godina - "Big Music" (2014.). Nova glazbena kolekcija sadrži akustične verzije hitova koje je bend stvarao od samih početaka. Neke od pjesama koje će se naći na izdanju su među ostalim i "Chelsea Girl", s debitantskog studijskog izdanja "Life In A Day" (1979.), ali i njihov #1 singl u SAD-u - "Don’t You (Forget About Me)" sa soundtracka Breakfast Club-a. Svoje mjesto na izdanju našla je i obrada pjesme "Long Black Train" Richarda Hawleya.Novo studijsko izdanje "Simple Minds Acoustic" u fizičkom CD izdanju te digitalnom obliku sadrži 12 pjesama, doksu na Vinylu dostupne dodatne 3 pjesme.

"Naše pjesme ljudima mnogo znače, pa smo stoga morali biti veoma pažljivi." Kaže Jim te nastavlja "Nismo mogli samo nabacati akustične riffove, morali smo pokazati poštovanje prema pjesmama i zadržati sve što ih čini dobrima. Željeli smo stvoriti 'party' album, koji će ljudi slušati u dobrim vremenima. Ovo iskustvo uzbudilo nas je i potaklo na snimanje novih pjesama."

Kao grupa koja je nastala u punk eri i počiva na ljubavi prema Davidu Bowieu, Kraftwerku i elektronici, Simple Minds nisu akustičan bend, no u postavi Jim Kerr - Charlie Burchill - Sarah Brown - Gordy Goudie - Cherisse Osei, s iščekivanim studijskim izdanjem napravili su nevjerojatan posao. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni