Vije-sti

Skretničari predgrupa Pavelu na Gričevanju

Skretničari predgrupa Pavelu na Gričevanju

Večeras, nedjelja 27.9., će na main stageu koji se nalazi na platou Tuškanac nastupiti grupa Pavel, pravi dragulj moderne kantautorske i autorske scene. No, Pavel nije jedini bend koji će večeras zanjihati grane gornjogradskog drveća jer malo prije njih nastupit će zagrebački punk bend Skretničari. Koncert Skretničara startat će u 20:30 h, a koncert grupe Pavel oko 21 sat. Glavni ulaz na koncertni dio platoa nalazi se ispred kina Tuškanac. Nakon koncerta glazbu pod kupolom puštat će ekipa Radio Studenta, a party se iza svega toga seli u Galeriju Klovićevi dvori gdje vas čeka večer šlager hitova – Šlagerstep.

Pavel je niknuo 2007 godine iz ideje da bude solo projekt Aljoše Šerića koji je tada djelovao kao frontmen grupe Ramirez. Pavelova namjera bila je da se kroz alter ego predstavljaju pjesme pretežno akustično/kantautorskog izričaja. No ipak, kako su glazbenici koji su surađivali na prvom albumu uvelike doprinijeli konačnom zvuku, donesena je odluka da se Pavel javnosti predstavi kao bend. Iste te godine objavljen je istoimeni album koji je u fokus izbacio pjesme "Morska“ i duet s Majom Posavec iz grupe Detour "Ako si za, mogli bi jednom izaći“. Godine 2012. objavljen je album "Od prve zvijezde ravno“ koji je ovjenčan izvrsnim kritikama, 5 nominacijama za nagradu "Porin", kao i nominaciju u kategoriji "Pjesma godine“ za singl 'Zbog tebe“ i koji i danas slovi za najveći hit benda.

Godinu kasnije, Pavel starta s radom na trećem albumu kojeg je najavila pjesma "Čuvaj me". Tim singlom Pavel je predstavio Antoniu Marković, novu članicu benda. Treći album "I mi smo došli na red" objavljen je početkom listopada 2014. pod produkcijskom palicom Tomislava Šuška

Skretničari,  pravi su primjer zagrebačke stare škole beskompromisnog, na momente mračnog, ali uglavnom zajebantskog punka. Njihove stvari "Banda", “Bob Rock sluša punk rock”, “Svi za jednog”, "Rupa je rupa", “Sjene sa pruge” I "Dijana" nalazi se na  plejlistama većine zagrebačkih pankera (a i šire). Ukratko, Skretničari su jedan od rijetkih bendova na sceni koji na jednom mjestu može okupiti ekipu srednjoškolaca i ekipu od četrdeset plus godina, ekipu koja više baš i ne izlaze na koncerte, ali ih njihove koncerti mogu izvući iz kolotečine. Na koncertima Skretničarima poga I staro i mlado! 

GRIČEVANJE LINEUP:

 27.09. PAVEL, main stage na platou Tuškanac
27.9. SKRETNIČARI, main stage na platou Tuškanac
27.09. after party after party u Klovićevim dvorima:: ŠLAGERSTEP -  večer šlager hitova
28.09. STONEBRIDE, kupola na platou Tuškanac
28.09. after party u Klovićevim dvorima:: DJ Lik A
29.9. TBF, main stage na platou Tuškanac
29.09. KOZMODRUM, kupola na platou Tuškanac
29.09. after party u Klovićevim dvorima:: VEČER RASTURA – DJ TEMPERATURA
30.09. MR. ALBINO i SCARLET NOTES, kupola na platou Tuškanac
30.09. after party u Klovićevim dvorima: 'RIČEVANJE' RADIO STUDENT PARTY with DJ FILIP RIDŽIČKI
01.10. COJONES & GATUZO, main stage na na platou Tuškanac
01.10. after party u Klovićevim dvorima: DJ Lik B
02.10. THEM MOOSE RUSH, kupola na na platou Tuškanac
02.10. koncert u Klovićevim dvorima: PLASTIC KNIVES
03.10. Bazaar na Tuškancu, naš najpoznatiji i najuspješniji urbani market na platou Tuškanac
03.10. MIKI SOLUS, kupola na platou Tuškanac
0
3.10. after party u Klovićevim dvorima: PHILLITCHEVANJE

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni