Vije-sti

U 60. godini preminuo suosnivač grupe Depeche Mode - Andy Fletcher

photo: Andy "Fletch" Fletcher, credit: Source: Wikipedia

U 60. godini preminuo suosnivač grupe Depeche Mode - Andy Fletcher

Andy Fletcher, klavijaturist, DJ i suosnivač grupe Depeche Mode preminuo je danas u 60. godini života, vijest je potvrdio bend putem službenog Twitter kanala.

"Šokirani smo i prepuni tuge zbog prerane smrti našeg dragog prijatelja, člana obitelji i benda, Andy "Fletch" Fletchera. Fletch je imao iskonsko srce od zlata i uvijek je bio tu kada smo trebali potporu, razgovor, smijeh ili hladnu pivu. Naša srca su uz njegovu obitelj i tražimo da ih imate u svojim mislima i poštujete njihovu privatnost u ovo teško vrijeme." - poručili su članovi benda

Fletch je početkom 80ih, zajedno sa Davidom Ghanom i Martinom Goreom osnovao bend, te su dosegnuli status jednog od najbitnijih elektronskih bendova u povijesti, prodavši preko 100 milijuna ploča diljem svijeta. 2020. primljeni su u Rock and Roll Hall of Fame.
Uzrok smrti trenutno nije poznat.

Na ovim prostorima Depeche Mode ima puno fanova koji su sigurno shrvani viješću. Bend je imao četiri nastupa kod nas, a zadnji put su ovdje nastupili 2013. godine u sklopu turneje Delta Machine.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni