Vije-sti

U tijeku prijave za 4. sezonu HR demo kluba

U tijeku prijave za 4. sezonu HR demo kluba

[caption id="attachment_4712" align="aligncenter" width="547"]Krešo i Kisele kiše, pobjednici 3. sezone HR demo kluba © HRT Krešo i Kisele kiše, pobjednici 3. sezone HR demo kluba © HRT[/caption]

U tijeku je primanje prijava za sudjelovanje u četvrtoj sezoni HR demo kluba, natjecanja demo bendova koje organizira Hrvatska radiotelevizija.

Svrha HR demo kluba je otkriti mlade darovite glazbenike i dati im prigodu za afirmaciju u izravnim živim koncertnim nastupima na Drugome programu Hrvatskog radija i u koncertnim prostorima u Zagrebu.

Glavna nagrada projekta HR demo kluba je snimanje albuma u profesionalnim studijima Hrvatskoga radija, samostalni koncert i medijsko praćenje Hrvatske radiotelevizije.

Pobjednik prvog serijala HR demo kluba pulska je skupina Radio Aktiv koja je nakon pobjede nominirana za Porin 2013., u kategoriji Novi izvođač godine. Drugu sezonu natjecanja obilježio je zagrebački sastav !ndigo7. U međuvremenu su snimili prvi album i uspješno ga predstavljaju na hrvatskoj glazbenoj sceni, dok su u svibnju 2014. kao pobjednici 3. HR demo kluba, u snažnom živom nastupu, zablistali riječki punkeri Krešo i Kisele kiše.

Izlučna natjecanja 4. sezone HR demo kluba održavat će se srijedom navečer u zagrebačkom prostoru Klub. gdje će se predstavljati po tri sastava koji sviraju autorski program. Na kraju večeri stručni ocjenjivački sud urednika HRT-a odabrat će po jedan sastav koji će zadnje srijede u mjesecu svirati u malom finalu kada se odabire pobjednik mjeseca. Finale mjeseca održavat će se u Malom pogonu Tvornice kulture odakle će se uživo emitirati emisija na Drugom programu Hrvatskog radija i live streamu, a moći će se pratiti i na HTV-u.

Iz mjeseca u mjesec – od studenog 2014. do ožujka 2015. – doći će se do velike završnice kada će pet najboljih sastava (pobjednika mjeseca) nastupiti u velikom finalu u svibnju 2015., uz izravan prijenos na Drugome programu Hrvatskoga radija, live streamu te snimanju emisije za Hrvatsku televiziju.

HR demo klub okupit će 42 sastava s područja Republike Hrvatske koji do prijave na natječaj nemaju službeno diskografsko izdanje. Radi sudjelovanja u projektu, kandidati trebaju poslati 3 probne snimke s autorskim pjesmama na hrvatskom jeziku u mp3 formatu, kratku biografiju i kontakt sastava. Prijaviti se možete na službenoj stranici HR demo kluba.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni